Sukčiavimu kaltinamas buvęs europarlamentaras Kęstutis Kuzmickas teismo posėdžio išvakarėse susirgo

Sukčiavimu kaltinamas buvęs europarlamentaras Kęstutis Kuzmickas teismo posėdžio išvakarėse susirgo

Po kelių dienų pertraukos Kauno apylinkės teismui ir penktadienį nepavyko pradėti iš esmės nagrinėti baudžiamosios bylos, kurioje sukčiavimu stambiu mastu kaltinamas buvęs Seimo, Europos Parlamento narys, buvęs Lietuvos sveikatos atašė Briuselyje, gydytojas Kęstutis Kuzmickas.

Kaltinamasis susirgo ir prieš pat teismo posėdį, ketvirtadienį, anot gynėjo Gintaro Platūkio, pradėjo gydytis stacionare - Panevėžio respublikinės klinikinės ligoninės Infekcinių ligų skyriuje.

Bylos nagrinėjimui pirmininkaujančiam teisėjui Rimantui Sipavičiui paprašius pateikti rašytinių įrodymų apie kaltinamojo gydymąsi ligoninėje, advokatas teigė tokių įrodymų neturįs. Aiškino, jog jam ketvirtadienį paskambino Panevėžio ligoninės gydytojas (kurio tikslios pavardės neišgirdo) ir pranešė apie K. Kuzmicko ligą - meningitą. Gydymo trukmė nėra žinoma.

ELTA primena, jog savaitės pradžioje K. Kuzmickas (jis šiuo metu gyvena Belgijoje, miestelyje netoli Briuselio, dirba privačiu konsultantu) buvo į Kauną atvykęs ir teisme pasirodė. Tačiau paprašė teismo trumpos pertraukos, kad Lietuvos valstybės jam skirtą gynėją pakeitęs kaltinamojo pasamdytas advokatas turėtų laiko susipažinti su bylos medžiaga. Todėl teismo posėdis turėjo vykti šį penktadienį.

Valstybės kaltintojui Kauno apygardos prokurorui Haroldui Mulevičiui abejonių sukėlė tai, kad buvęs kaunietis K. Kuzmickas dieną prieš teismo posėdį atsidūrė ne Kauno, o Panevėžio ligoninėje ir nėra jokių rašytinių įrodymų, kad kaltinamasis serga bei yra gydomas stacionaro sąlygomis. Tokius įrodymus teismui advokatas turėtų pateikti pirmadienį, kai bus tęsiamas šios bylos nagrinėjimas.

„Kaltinimo esmė yra tokia: būdamas Europos Parlamento nariu, 2004-aisiais, K. Kuzmickas užpildė suklastotą dokumentą (prašymą), ir tai padėjo iš šios institucijos per kelis kartus gauti apie 38 tūkstančius eurų (130 tūkstančių litų), neva už su darbu ES struktūrose susijusias paslaugas. Dokumente kaltinamasis nurodė, kad paslaugų pirkimo sutartį sudarė su Kauno įstaiga „Elite Medicale". Tačiau tos įstaigos vadovas prof. Donatas Vasiliauskas neigė sutarties sudarymo faktą ir tvirtina jokių pinigų negavęs. Tiesa, ant vieno iš sutarties lapų profesoriaus parašas yra", - taip trumpai penktadienį naujienų agentūrai ELTA išdėstė kaltinimo esmę prokuroras H. Mulevičius.

Jo teigimu, pagal K. Kuzmicko prašymą pinigai iš ES nukeliavo į vieną Latvijos banką, kurį nurodė europarlamentaras. Tačiau prokuratūrai paprašius apie tai pateikti dokumentais pagrįstą informaciją, bankas atsakė to negalįs padaryti, nes dokumentus saugo tik penkerius metus.

Deja, Briuselyje pradėto bei vykusio ikiteisminio tyrimo medžiaga ilgokai nepasiekė Lietuvos, - dokumentai apie K. Kuzmicko galimą nusikaltimą mūsų šalies prokurorams buvo perduoti tik pernai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder