Sukčiai nespėjo realizuoti nusikalstamu būdu įgytų prekių

Sukčiai nespėjo realizuoti nusikalstamu būdu įgytų prekių

Lietuvos kriminalinės policijos biuras pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl netikrų elektroninių mokėjimo priemonių gaminimo, tikrų elektroninių mokėjimo priemonių klastojimo, dėl neteisėto prisijungimo prie informacinės sistemos ir sukčiavimo.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus nukentėjusiojo pareiškimą, kuriame teigiama, kad nenustatyti asmenys neteisėtai įgijo prisijungimo duomenis prie asmeninės "PayPal" mokėjimų sistemoje esančios prieigos, neteisėtai prisijungė prie paskyros ir atliko vienuolika neteisėtų finansinių operacijų, įsigydami įvairių prekių internetinėse parduotuvėse.

Kriminalistai išsiaiškino, kad atlikus neteisėtas finansines operacijas užsakytos prekės internetinėse parduotuvėse turėjo būti išsiųstos į Ukmergę. Taip pat kriminalistai nustatė šio nusikaltimo organizatorius ir jų veikimo principą: du 23-ejų metų Ukmergės gyventojai, nusikaltimo organizatoriai, neteisėtai prisijungdavo prie mokėjimų sistemos "PayPal" klientų paskyrų, pirkdavo prekes, kurias siuntė savo bendrininkui, gyvenančiam Ukmergėje. Bendrininkas ir jo bičiulis atsiųstus daiktus vėliau už atlygį perduodavo nusikaltimo organizatoriams.

Antradienį, rugpjūčio 18 d., Lietuvos kriminalinės policijos biuro Nusikaltimų elektroninėje erdvėje tyrimo valdybos pareigūnai sulaikė keturis Ukmergės gyventojus. Jų gyvenamosiose vietose buvo atliktos kratos, paimti daiktai, kurie buvo įgyti vykdant šią nusikalstamą veiką. Tad minėtiems asmenims neteisėtu būdu įgytų visų prekių realizuoti nepavyko. Visiems keturiems vyrams įteikti pranešimai apie įtarimus, jie buvo apklausti, jiems pritaikyta kardomoji priemonė - neišvykti iš gyvenamosios vietos.

Nustatyta, kad yra ir daugiau nukentėjusiųjų, kurie patyrė nuostolius minėtiems įtariamiesiems pasinaudojus jų "PayPal" paskyra.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder