Sučiuptas verslininko žudikas

Sučiuptas verslininko žudikas

Penktadienį pareigūnai bei prokurorai oficialiai paskelbė, jog buvo sulaikytas verslininką Vilmantą Dundulį jo tėvų laiptinėje nužudęs asmuo. Tai - už ginkluotą plėšimą jau teistas 26 metų Marius Jonkus. Pareigūnai turi įtarimų, kad įtariamasis ruošėsi vykdyti ir kitus nusikaltimus.

Penktadienio vidudienį Klaipėdos apygardos prokuroras Simonas Minkevičius, Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Alfonsas Motuzas, Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Mindaugas Petrusevičius bei Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos viršininkas Valdas Narutavičius atskleidė dvi paras trukusio šaulio paieškų rezultatus.

"Vakar po darbo valandų buvo sulaikytas bylos įtariamasis. Tai atsitiko ne šiaip sau, o po dviejų parų policijos pareigūnų intensyvaus darbo", - pasakojo prokuroras S. Minkevičius.

Esą buvo atliktas didelis analitinis darbas analizuojant nusikaltimo vietoje rastus daiktus, laikmenas, tikrinant įvairius ryšius, tad nustačius potencialų įtariamajį jis neilgai trukūs buvo sulaikytas.

"Tiek duomenų yra, kiek galėtume pranešti apie įtarimą asmeniui įvykdžius tyčinį nusikaltimą bei ginklo grobimą", - šnekėjo prokuroras.

Valdas Narutavičius akcentavo, jog įtariamojo paieškos pareigūnams kainavo dvi paras intensyvaus ir nepertraukiamo darbo, tam buvo skirtas ypatingas dėmesys.

26 metų įtariamasis buvo sulaikytas Vingio gatvėje, išeinantis iš baro "Laura". Vyrą sulaikė "Aro" kovotojai bei Klaipėdos policijos pareigūnai. Įtariamasis bandė priešintis - bandė išsitraukti striukėje laikytą ginklą ir bėgo.

Pas įtariamąjį aptiktas iš verslininko Vilmanto Dundulio pagrobtas užtaisytas kovinis pistoletas "Sig Sauer" bei šoviniai. Jau žinoma, kad tai tas pats ginklas, kuriuo ir buvo nužudytas verslininkas.

"Surinkti įrodymai rodo, jog tai - neprognozuojamas ir sunkiai nuspėjamo elgesio asmuo, kuris galėjo planuoti kitus nusikaltimus", - sakė V. Narutavičius.

Pareigūnai prasitarė, jog M. Jonkus iki sulaikymo elgėsi atsargiai ir protingai, ir nors po nusikaltimo neišvyko iš Klaipėdos, bet slaptėsti mieste.

Įtariamasis jau buvo teistas už ginkluotą juvelyrinių dirbinių parduotuvės apiplėšimą. 2009 metais dujiniu pistoletu ginkluotas M. Jonkus plėšdamas juvelyrinių dirbinių parduotuvę įrėmė ginklą pardavėjai į galvą, tačiau po grumtynių pabėgo. Neilgai trukus jis buvo sulaikytas. Už ši nusikaltimą jam buvo paskirti 4 metai laisvės atėmimo, tad 2013 m. rudenį klaipėdietis buvo paleistas iš pataisos namų.

LR baudžiamojo kodekso (BK) 129 str. 1 d. už tyčinį nužudymą numato laisvės atėmimą nuo 7 iki 15 metų. Už tyčinį nužudymą sunkinančiomis aplinkybėmis bausmė siekia nuo 8 iki 20 metų nelaisvės arba laisvės atėmimą iki gyvos galvos.

Prokuroras patvirtino, jog įtariamajam bus inkriminuotas ir ginklo grobimas, už kurį BK numato laisvės atėmimo bausmę nuo šešerių iki dešimties metų.

Sulaikytas įtariamasis dėl V. Dundulio nužudymo

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder