Studentės nužudymo byloje liko klausimų ekspertams

Studentės nužudymo byloje liko klausimų ekspertams

Klaipėdos apygardos teisme nagrinėjamos prieš beveik dvejus metus uostamiestyje nužudytos jaunos merginos bylos baigtį gali lemti papildoma ekspertų apklausa. Tuo tarpu pagrindinis įtariamasis ir toliau savo kaltę neigia, o policijos tyrėjus kaltina nekompetencija.

Klaipėdoje mediciną studijavusi Daina Juškevičiūtė nuomojame bute Kauno gatvėje negyva aptikta praėjusių metų sausio 22-ąją, apie 16 val. Nustatyta, kad ji buvo pasmaugta, tos pačios dienos vakare buvo sulaikytas įtariamasis - gargždiškis Vytautas Albokas (gim. 1983 m.).

Velionė ir įtariamasis anksčiau buvo pora, tačiau dar iki mergina jį paliko. Manoma, kad ši priežastis - nužudymo motyvas.

Kaltinamasis V. Albokas šiuo metu yra laisvėje ir savo kaltę kategoriškai neigia. Jis teigia, kad nusikaltimą tyrę pareigūnai netinkamai atliko savo darbą ir vadina juos melagiais. Tai jis atvirai pasakė ir trečiadienį teisme apklaustai tyrėjai Jolantai Mišeikienei, kuri nusikaltimo vietoje apsilankė viena pirmųjų.

Kaip vienas iš V. Alboko kaltės įrodymų laikoma pirštinė su galimai įtariamojo batų pėdsaku. Gargždiškis su tuo nesutinka. Vyras mano, kad jo alibi - nusikaltimo padarymo metu buvo Gargžduose - patvirtina atsiskaitymas banko kortele netoli jo namų esančioje parduotuvėje, taip pat asmeninio kompiuterio tyrimo duomenys.

Tačiau dviejų informacinių technologijų specialistų atliktų ekspertizių išvados nesutampa: vienos palankios kaltinamajam, kitos - ne.

Kaltinamojo gynybai abejonių kelia laiko neatitikimai protokoluose ir kitos aplinkybės.

Nutarta teisme dar kartą apklausti mikrodaleles, ant pirštinės bei bato likusį dirvožemį ir kitas aplinkybes tyrusius specialistus. To prašė ir kaltinimą palaikęs prokuroras, ir nukentėjusiųjų - merginos tėvų - atstovai, ir V. Alboko advokatas.

Bus bandoma išsiaiškinti, ar visi tyrimai buvo atlikti tinkamai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder