SST: Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovas nušalintas nuo pareigų

SST: Nacionalinės mokėjimo agentūros vadovas nušalintas nuo pareigų

Vilniaus miesto 2-asis apylinkės teismas pirmadienį trims mėnesiams nušalino nuo pareigų Nacionalinės mokėjimo agentūros prie Žemės ūkio ministerijos (NMA) direktorių Saulių Silicką.

Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) Vilniaus valdybos pareigūnai, atlikdami ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo, pranešimus apie įtarimą įteikė NMA vadovui ir buvusiam Žemės ūkio ministerijos viceministrui Aušriui Macijauskui.

Šių metų birželio mėnesį STT baigė ir Vilniaus miesto 2-ajam apylinkės teismui perdavė kitą baudžiamąją bylą dėl piktnaudžiavimo ir dokumentų suklastojimo.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad žemės ūkio viceministras A. Macijauskas galimai piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir siekė asmeninių tikslų, vengdamas privalomo skelbti konkurso dėl Vigimanto Kisieliaus įdarbinimo Nacionalinės žemės tarnybos prie Žemės ūkio ministerijos padalinio vadovu.

Viceministras nurodė Žemės ūkio ministerijai pavaldžios įstaigos - Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos - laikinai vadovo pareigas ėjusiam A. B. fiktyviai įdarbinti V. Kisielių, kad po kelių dienų jį būtų galima be konkurso perkelti į Nacionalinės žemės tarnybos vadovo pareigas.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder