Sostinės policija: nerandame R. Voinickio nužudymo motyvo

Sostinės policija: nerandame R. Voinickio nužudymo motyvo

Sostinės policija teigia tirianti visas baltarusių aktyvisto Romano Voinickio nužudymo versijas ir pripažįsta, kad nužudymo Motyvas neaiškus, įtariamųjų nėra.

"Yra labai daug informacijos. Informacija analizuojama, labai daug įdomios informacijos, bet dar anksti kalbėti", - penktadienį žurnalistams sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Kęstutis Lančinskas.

Anot jo, tikrinamos visos - smurtinio ir buitinio - nusikaltimų versijos.

"Dar nė viena versija nėra paneigta, kadangi mes nerandame motyvo. Kai rasime motyvą, tada kalbėsime apie versijas. Dar kartą sakau: mes turime labai daug informacijos. Informacija yra labai prieštaringa, dėl to tą informaciją reikia sudėti į atitinkamas lentynas, išanalizuoti, susisteminti, tada galėsime kalbėti. Antras dalykas: plius yra labai daug kriminalistinės informacijos, kuriuos irgi reikia sudėlioti mūsų ekspertams, tada galėsime kalbėti", - kalbėjo K. Lančinskas.

Sostinės policijos vadovas taip pat patvirtino, kad įtariamųjų nėra, o nužudytojo mirties priežastis neaiški, labai akivaizdžių smurto žymių nėra. Nusikaltimą tiria sostinės policija. Didesnių pajėgų, pavyzdžiui, iš Policijos departamento, neprašoma.

ELTA primena, kad trečiadienį daugiabučio rūsyje Vilniuje žmona rado mirtinai nukankintą savo vyrą. Jo kūnas buvo paženklintas smurto žymėmis. Apie tai trečiadienio rytą, nusileidusi į rūsį ir radusi vyrą, policijai pranešė žmona.

Nužudytam Kapsų gatvės daugiabučio gyventojui R. Voinickiui - per 50 metų. Jis buvo Baltarusių klubo "Siabryna" pirmininkas, vadovavo Lietuvos gudų visuomeninių organizacijų susivienijimui, buvo Tautinių mažumų tarybos prie Kultūros ministerijos pirmininko pavaduotojas.

R. Voinickis dirbo Vilniaus Pranciškaus Skorinos vidurinės mokyklos direktoriaus pavaduotoju ūkio reikalams.

Policija pradėjo tyrimą dėl nužudymo.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder