Skandalingo žaidimo kūrėjai pasižymėjo ne pirmą kartą: pradėtas tyrimas

Skandalingo žaidimo kūrėjai pasižymėjo ne pirmą kartą: pradėtas tyrimas

Vieno žaidimo kūrėjams teks aiškintis, kodėl savo žaidimą reklamavo nuotraukomis, kuriose pavaizduoti šaudomi Vilniaus Kirtimų gyvenvietėje esantys romų tautybės asmenys. Generalinė prokuratūra pirmadienį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl neapykantos kurstymo.

Aiškėja, kad šio žaidimo reklamos dėmesio sulaukia jau ne pirmą kartą. Šįkart tai gali baigtis baudžiamąja atsakomybe.

Pradėtas tyrimas

"Ikiteisminis tyrimas pradėtas gavus Lietuvos žmogaus teisių centro pranešimą, kuriame teigiama, kad socialiniame tinkle Facebook buvo pastebėta internetinio žaidimo reklama, kuriai naudojamos nuotraukos su galimai realiai egzistuojančių vaikų bei suaugusiųjų, priklausančių vienai tautinei bendruomenei, veidais ir jų gyvenamosios aplinkos vaizdais.

 

Nuotraukos kuria įspūdį, kad į jose užfiksuotus žmones taikomasi iš šaunamojo ginklo. Lietuvos žmogaus teisių centro direktorės Birutės Sabatauskaitės pasirašytame pranešime nurodoma, kad tokie vaizdai ir jų platinimas skatina smurtą, patyčias, panieką ir diskriminaciją tautybės pagrindu, ką, B. Sabatauskaitės nuomone, liudija ir išplatintus vaizdus lydintys komentarai", - rašoma prokuratūros išplatintame pranešime.

Sukėlė skandalą

Portalas ve.lt primena, kad Lietuvos žmogaus teisių centras pirmadienį paviešino  socialiniuose tinkluose reklamuojamo žaidimo gangsteriai.lt reklamos nuotraukas. Jose matyti į romų tautybės asmenis nutaikytas ginklas, o reklamos prieraše rašoma: "Žaiskite čigonų tabore."

Anot žmogaus teisų gynėjų, nuotraukose naudojami tikrų asmenų atvaizdai.

Vienas žaidimų kūrėjų, nepanoręs viešai atskleisti savo vardo ir pavardės, portalui ve.lt sakė, kad reklama jau sustabdyta. Ją neva kūrė laisvai samdomas darbuotojas - „freelanceris“.

„Jam mokėjau už paspaudimus. Persistengė norėdamas pritraukti dėmesio“, - kiek anksčiau aiškino jis.

Pasmerkė žaidimo kūrėjus

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos (LŽKA) vienas valdybos narių Artūras Rumiancevas aiškino, kad "LŽKA nėra niekaip susijusi su šio žaidimo kūrėjais".

Anot jo, asociacijos nariai "Facebook" dažnai praneša apie šio žaidimo darbus. Ir anksčiau esą šio žaidimo reklamos pažeisdavo intelektinę nuosavybę arba kitas socialinio tinklo taisykles.

"LŽKA išsako savo poziciją ir pabrėžia, kad su šiais sukčiais (kūrėjais jų liežuvis neapsiverčia vadinti) neturi absoliučiai jokių sąsajų. Mes tikimės, kad po šios reklamos veiksmų galės imtis <...> tarnybos, kurios galėtų kreiptis į "Facebook" ir išryškinti konkrečius už to stovinčius asmenis", - dėstė A. Rumiancevas.

Lietuvos žaidimų kūrėjų asociacijos vieno įkūrėjų ir valdybos narių A.Rumiancevo

Skaitykite daugiau: https://www.15min.lt/mokslasit/straipsnis/zaidimai/elektroniniu-pramogu-guru-zaidimai-nera-zalingi-jie-duoda-praktines-naudos-1106-774962?copied

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder