Skandalingai išgarsėjusią Švėkšnos mokyklą žadama naikinti

Skandalingai išgarsėjusią Švėkšnos mokyklą žadama naikinti

Vakar Prezidentūroje įvairių institucijų atstovų pasitarime nuspręsta, kad Švėkšnos specialiojo ugdymo centras, kuriame besimokiusios paauglės buvo verčiamos užsiimti prostitucija, turi būti perduotas Švietimo ir mokslo ministerijai ir vėliau uždarytas.

Žinia apie tai, kas dedasi Švėkšnos specialiojo ugdymo centre, pagaliau pasiekė ir Prezidentūrą. Paaiškėjo, kad policija apie įvairius auklėtinių pažeidimus buvo informuota bent 60 kartų, o vaiko teisių kontrolierė prabilo apie įtarimus, jog didžiausi neklaužados buvo raminami psichotropiniais vaistais.

„Įvykiai Švėkšnos specialiojo ugdymo centre, didėjantis patyčių aukų skaičius mokyklose apnuogino tikrąsias vaiko teisių apsaugos problemas. Atsakingos institucijos turi nustoti stumdyti atsakomybę“, - sakė prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Nuspręsta, kad Švietimo ir mokslo ministerija turi kuo skubiau savo žinion iš Šilutės savivaldybės perimti Švėkšnos specialiojo ugdymo centrą ir ateityje jį uždaryti, nes tiek daug ir tokių sudėtingų vaikų, turinčių elgesio sutrikimų, vienoje vietoje būti negali, mat neįmanoma užtikrinti jų priežiūros.

Pasitarime dalyvavęs švietimo ir mokslo viceministras Rimantas Vaitkus sakė, kad gali atsirasti teisinių problemų.

„Teisiškai mokykla priklauso Šilutės savivaldybei, tačiau meras mane patikino, kad savivaldybė nėra mokyklos įsikibusi. Ir jei bus prašymas tą centrą perleisti ministerijos žinion, rajonas pasirengęs ją atiduoti. Toje mokykloje pernelyg daug vaikų ir visų jų sužiūrėti neįmanoma. Todėl ji turėtų būti bent jau mažesnė. O dėl uždarymo irgi gali būti susidurta su problemomis, mat šis centras gauna struktūrinių fondų finansavimą, todėl visiškai likviduotas būti negali“, - savo nuomonę išdėstė R.Vaitkus.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder