Šiaulių rajono gyventojas neteisėtai prekiavo pesticidais iš Lenkijos

Šiaulių rajono gyventojas neteisėtai prekiavo pesticidais iš Lenkijos

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) ir prokurorai atskleidė nelegalių pesticidų iš Lenkijos prekybos tinklą - be apskaitos dokumentų ir leidimų Lietuvos ūkininkams parduota produkcijos už daugiau kaip 60 tūkstančių eurų.

Anot FNTT, Šiaulių rajono gyventojas iš Lenkijos įmonės dideliais kiekiais pirko Lietuvoje neregistruotus pesticidus ir juos pardavinėjo vietos ūkininkams bei žemės ūkio bendrovėms.

„Sukūręs platų realizacijos tinklą tik Lenkijos rinkai skirtas ir į Lietuvą neteisėtai įsivežtas chemines priemones jis parduodavo Žemaitijos bei Latvijos ūkininkams, žemės ūkio bendrovėms. Širvintų rajone verslininkas turėjo prekių sandėlį, bet juo nesinaudojo - pesticidai būdavo nuvežami tiesiai į ūkius pagal iš anksto pateiktus užsakymus", - skelbia FNTT.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad dalis be apskaitos dokumentų realizuotos produkcijos buvo falsifikuota, per kelis mėnesius produkcijos parduota už 60 tūkst. eurų, o už tai gautos pajamos nuslėptos.

FNTT Šiaulių apygardos valdyba tęsia ikiteisminį tyrimą dėl Šiaulių rajono gyventojo galimo neteisėto praturtėjimo. Kratų metu jo namuose buvo rasta daugiau kaip 140 tūkstančių eurų grynųjų pinigų, o turimas įvairus nekilnojamasis turtas, įtariama, negalėjo būti įgytas teisėtomis pajamomis.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder