Šiaulių gimnazistės nužudymo byla perduota teismui

Šiaulių gimnazistės nužudymo byla perduota teismui

Šiaulių apygardos prokuratūros prokurorai pirmadienį teismui perdavė baudžiamąją bylą, kurioje galimu Šiaulių miesto gimnazijos mokinės nužudymu kaltinamos dvi buvusios bendramokslės.

Devyniolikmetės V. L. ir V. V. kaltinamos labai sunkaus nusikaltimo padarymu - itin žiauriu nukentėjusiosios N. R. nužudymu.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas praėjusių metų liepos 15-ąją dėl N. R. dingimo aplinkybių nustatymo. Po poros dienų, gavus duomenų apie tai, kad ji galėjo būti nužudyta, tyrimas tęstas dėl galimo gimnazistės nužudymo. Tą pačia dieną buvo sulaikytos galimai šią nuskalstamą veiką padariusios įtariamosios, joms paskirta griežčiausia kardomoji priemonė - suėmimas, kuri joms taikoma ir iki šios dienos.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, kad iš anksto susitarusios V. V. ir V. L., į Šiauliuose esančiame butą pasikvietė nukentėjusiąją N. R., kur jai sudavė kirviu, plaktuku ir metaliniu strypu smūgius, po to bendrais veiksmais peiliais, skutimosi peiliukais, skalpeliais bei pjūklu nupjovė nukentėjusiajai galvą, supjaustė jos kūną į atskiras dalis, kurias išmėtė pievose, esančiose Šiaulių pramoniniame rajone.

Nužudymo aplinkybėms išaiškinti buvo pasitelktos didelės prokurorų ir policijos pareigūnų pajėgos, kinologai. Aiškinantis nusikaltimo aplinkybes buvo surastos nužudytosios kūno dalys, paskirtos ekspertizės joms identifikuoti, dėl ko užsitęsė tyrimo atlikimo trukmė.

Prokurorai pažymi, kad išsamiai atlikto tyrimo metu, ištyrus visas tyrimo eigoje kilusias versijas, nustatytos visos tyrimui svarbios aplinkybės, kaltinamosios prisipažino nusikalstamos veikos padarymu, tačiau jos neatskleidė konkrečių nužudymo motyvų ir priežasčių.

Baudžiamoji byla su kaltinamuoju aktu perduota Šiaulių apygardos teismui.

Už šį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas nuo 8 iki 20 metų arba laisvės atėmimas iki gyvos galvos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder