Šiauliečiai Švedijoje lobo iš sekso vergių

Šiauliečiai Švedijoje lobo iš sekso vergių

Šeši šiauliečiai, kuriems turtus krovė į sekso vergiją Švedijoje atviliotos lietuvaitės, sulaukė atpildo – prieš keletą dienų jie išklausė teismo nuosprendį šios Skandinavijos valstybės sostinėje Stokholme.

Stokholmo teismas Lietuvos piliečiams praėjusį ketvirtadienį skyrė 1 - 3,5 metų laisvės atėmimo bausmes. Jas atlikę 21 – 30 metų vyrai bus deportuoti iš Švedijos.

Švedų Temidė lietuvaičiams buvo gana atlaidi, mat pagal pateiktus kaltinimus kai kuriems jų grėsė net keliskart ilgesnė pažintis su Švedijos įkalinimo įstaigomis.

Dviems iš šiauliečių, kurie buvo apkaltinti dėl prekybos žmonėmis, grėsė laisvės atėmimas iki 10 metų. Kiti du buvo teisiami dėl suteneriavimo stambiu mastu, už ką Švedijos įstatymai numato laisvės atėmimą iki 8 metų. Likusieji buvo kaltinami suteneriavimu ir laisvės rizikavo netekti iki 4 metų.

Griežčiausia bausmė – 3,5 metų nelaisvės – skirta jauniausiam iš teisiamųjų, 21-erių šiauliečiui. Atlikęs bausmę jis 10 metų negalės atvykti į Švediją.

Neseniai Lietuvoje viešėjęs Stokholmo policijos Kovos prieš prekybą žmonėmis biuro tyrėjas Peras Hjortas (Per Hjort) „Respublikai“ teigė, kad tiriant šios nusikalstamos grupuotės veiklą buvo įdėta itin daug darbo.

„Tai buvo didžiulis tyrimas, - prisiminė P.Hjortas. - Šią grupuotę pradėjome persekioti pernai rugpjūtį, keturi šiauliečiai buvo suimti, dar dviem jų kraštiečiams išduotas Europos arešto orderis. Pagal šį orderį pernai gruodį jie buvo areštuoti Šiauliuose, o šių metų balandį stojo prieš teismą“.

Pareigūnų žiniomis, šiauliečių aukomis dažniausiai tapdavo vargo ir nepriteklių spaudžiamose šeimose augančios merginos, mažiau atsparios pasakoms apie turtus, jų neva laukiančius Švedijoje.

Į sekso vergiją Švedijoje pakliuvusios lietuvaitės iš tiesų turtus kraudavo tik jas ten atviliojusiems šiauliečiams, o pačios turėdavo tenkintis trupiniais.

Nustatyta, kad šie šiauliečiai iš prekybos žmonėmis ir sąvadavimo lobo nuo 2010-ųjų lapkričio iki pernai rugpjūčio. Per 10 mėn. jų gautas pelnas siekė 1 mln. Švedijos kronų (141 tūkst. JAV dolerių).

Stokholmo policijos detektyvas Simonas Hagstromas (Simon Haggstrom) „Respublikai“ sakė, kad per pastaruosius vienerius metus vien Stokholmo regione išaiškinta 30 savo kūną pardavinėjančių moterų iš Lietuvos, iš jų 20 – Šiaulių regiono gyventojos.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder