Šešėlyje - lenkiška skerdiena

Šešėlyje - lenkiška skerdiena

Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos Klaipėdos apygardos valdybos pareigūnai atlieka didelės apimties ikiteisminį tyrimą dėl sukčiavimo bei apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Įtarimai pareikšti vienos uostamiesčio uždarosios akcinės bendrovės, užsiimančioms mėsos perdirbimu, keturiems darbuotojams.

Įtariama, kad nuo 2012 m. balandžio iki šių metų vasario mėn. atsakingi bendrovės darbuotojai, vykdydami savo vadovų nurodymus, dalį mėsos skerdienos įvairioms įmonėms pardavė be būtinų dokumentų, už parduotą mėsą gautų 1,5 mln. litų pajamų neįtraukė į bendrovės buhalterinę apskaitą ir tokiu būdu valstybei nesumokėjo ne mažiau kaip 0,5 mln. litų pridėtinės vertės ir pelno mokesčių.

Įtariama, kad skerdiena be dokumentų buvo įvežama iš Lenkijos, o ją įsigijusios įmonės mėsą realizuodavo turgavietėse ir taip pat nemokėdavo mokesčių valstybei.

Per kratas UAB patalpose rasta daugiau kaip 100 tūkst. litų grynaisiais, kurie, kaip įtariama, yra neapskaitytos gautos pajamos. Neatmestina, jog neapskaitytos piniginės lėšos būdavo panaudojamos darbuotojų atlyginimams vadinamuosiuose vokeliuose išmokėti.

„Ikiteisminio tyrimo metu surinkti duomenys leidžia įtarti, jog šis atvejis yra tipiškas vadinamosios šešėlinės ekonomikos pavyzdys“, – sako Klaipėdos apygardos vyriausiasis prokuroras Giedrius Danėlius.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder