Septintą kartą sulaikyto brakonieriaus laimikis - penki unguriai

Septintą kartą sulaikyto brakonieriaus laimikis - penki unguriai

Rugsėjo 27 d. vakarą Utenos regiono aplinkos apsaugos departamento Gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai reido metu dirbo prie Ūsių ežero (Ignalinos r.) kai paskambino kolegos iš Aplinkos apsaugos agentūros ir pranešė, kad turi informacijos apie galbūt vykdomą neteisėtą ungurių žvejybą Kretuonos upelyje, ištekančiame iš Kretuono ežero (Švenčionių r.).

Po 20–30 minučių Utenos inspektoriai jau buvo nurodytoje vietoje.

Patikrinę upelio atkarpą nuo ištakos iki geležinkelio tilto, pareigūnai aptiko pastatytą ungurinę gaudyklę ir surengė pasalą.

Palei upelį praeidavo vyras: stoviniuodavo, klausydavosi, nesinaudojo jokiais šviesos šaltiniais, nors buvo aklina tamsa. Aplinkosaugininkams tapo aišku, kad tai sargas.

Apie 22 val. prie gaudyklės atėjo dar vienas asmuo ir skubiai nubrido prie jos. Patikrinęs gaudyklę, pažeidėjas išbrido ir iš karto buvo sulaikytas.

Aplinkosaugininkams įkliuvo Kaltanėnų miestelio (Švenčionių r.) gyventojas, kuris su savimi turėjo 5 neteisėtai sugautus ungurius. Pilietis inspektoriams buvo gerai pažįstamas – tai jau septintas jo nusižengimas mėgėjų žvejybos taisyklėms.

Jam surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas, bus skirta administracinė bauda ir teks atlyginti 5430 Lt gamtai padarytą žalą.

Pareigūnai kartu sulaikė ir sargybą ėjusį pilietį, kuris taip pat jau pakliuvęs į inspektorių akiratį. Tačiau šį kartą pastarasis administracinės atsakomybės išvengs, kadangi tiesiogiai neteisėtoje žvejyboje nedalyvavo – prie pažeidimo padarymo įrankių ir laimikio nebuvo prisilietęs.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder