Seimo komisija skųs prokurorės sprendimą dėl Bjork koncerto

Seimo komisija skųs prokurorės sprendimą dėl Bjork koncerto

Seimo Antikorupcijos komisija trečiadienio posėdyje nutarė skųsti Generalinės prokuratūros sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą dalyje dėl galimo lėšų iššvaistymo 2009 metais rengiant islandų atlikėjos Bjork koncertą Vilniuje.

Projektas "Bjork ir Lietuvos atlikėjų koncertas" buvo Nacionalinės programos "Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009" dalis. Nors šiam projektui Vyriausybė skubos tvarka skyrė 800 tūkst. litų, Vingio parke vykusio koncerto klausytojai turėjo pirkti ir nepigius bilietus.

Šių metų rugsėjo 13 dieną Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokurorė Sigutė Malinauskienė priėmė nutarimą nutraukti tyrimą dėl galimo valstybės lėšų iššvaistymo šiam projektui.

Išklausiusi Kultūros ministerijos ir Valstybės kontrolės atstovų atsakymus į klausimus, Seimo Antikorupcijos komisija priėmė sprendimą skųsti minėtos prokurorės nutarimą kaip nepagrįstą ir prašyti ikiteisminį tyrimą atnaujinti.

Taip pat posėdžio metu buvo pritarta bendradarbiaujant su Seimo Audito komitetu pagal komisijai priskirtą kompetenciją tęsti tyrimą dėl galimų pažeidimų vykdant Valdovų rūmų statybą.

Valstybės kontrolė nustatė daug pažeidimų Valdovų rūmų statybos procese, kai projekto darbų kaina išaugo nuo 114 mln. litų iki daugiau kaip 367 mln. litų. Valdovų rūmų statybų tyrimas irgi perduotas narplioti Generalinei prokuratūrai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder