Seimas leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją Ryšardą Skirtuną

Seimas leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn teisėją Ryšardą Skirtuną

Antradienį Seimas, patenkinęs generalinio prokuroro prašymą, panaikino Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjo Ryšardo Skirtuno teisinę neliečiamybę.

106 parlamentarams balsavus už ir vienam susilaikius antradienį parlamentarai priėmė rezoliuciją, kuria sutinka, kad teisėjas R. Skirtunas būtų patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas ar kitaip suvaržyta jo laisvė.

Balandžio 12 d. generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Seimą, prašydamas leisti patraukti baudžiamojon atsakomybėn Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėją R. Skirtuną, jį suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę, primena ELTA.

Pasak generalinio prokuroro, Specialiųjų tyrimų tarnyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl prekybos poveikio, kyšininkavimo ir papirkimo. Įtariama, kad R. Skirtunas galimai gavo 30 tūkstančių litų kyšį.

"Ikiteisminio tyrimo metu surinkta pakankamai duomenų, leidžiančių manyti, kad Vilniaus apygardos teismo Baudžiamųjų bylų skyriaus teisėjas R. Skirtunas padarė nusikalstamą veiką, numatytą Lietuvos Respublikos Baudžiamojo kodekso 225 straipsnio 2 dalyje", - iš Seimo tribūnos yra sakęs generalinis prokuroras D. Valys.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder