Šaunamuoju ginklu pareigūną sužalojusiam vilkiko vairuotojui - pataisos namai

Šaunamuoju ginklu pareigūną sužalojusiam vilkiko vairuotojui - pataisos namai

Vilniaus apygardos teismas penkių su puse metų laisvės atėmimo bausme nuteisė 59 m. tolimųjų reisų vairuotoją, kuris buvo kaltinamas sunkiai šaunamuoju ginklu sužalojęs Šalčininkų rajono policijos komisariato patrulį.

Bylos duomenimis, 2014 m. sausio 29 d. G. D., patruliuodamas Šalčininkuose, sustabdė kaltinamojo E. L. sūnų. Patikrinus vairuotojo blaivumą, nustatyta, kad automobilį jis vairavo neblaivus, todėl neteko vairuotojo pažymėjimo. Tų pačių metų vasarą E. L., būdamas apsvaigęs nuo alkoholio (1,77 promilės), Šalčininkų rajone esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje, pamatęs sūnų nubaudusi patrulį, pradėjo jam priekaištauti. Įsiplieskus konfliktui, atsinešė iš savo vilkiko kabinos signalinį pistoletą ,,Mateja Start 2" ir šovė patruliui tiesiai į veidą. Dėl šūvio akustinio poveikio E. L. patyrė komplikacijas - apkurto dešine ausimi.

E. L. kaltu prisipažino iš dalies. Teisme jis pasakojo, kad tądien, kai G. D. sustabdė jo sūnaus vairuojamą automobilį, jis važiavo kartu. Po kurio laiko automobilių stovėjimo aikštelėje pamatęs jo sūnų nubaudusį patrulį, pradėjo šiam dėl to priekaištauti. Kilus žodiniam konfliktui, E. L. nuėjo į savo krovininį automobilį ir iš jo pasiėmė Lenkijoje pirktą startinį pistoletą. Sugrįžęs nusitaikė į nukentėjusįjį G. D., ir iššovė.

E. L. kaltę patvirtina ne tik nukentėjusiojo, liudytojų, bet ir medikų pateiktos išvados bei vaizdo įrašas, iš kurio matyti, kad kaltinamasis iš nedidelio atstumo šovė nukentėjusiajam į galvą.

Teisminio nagrinėjimo metu nustatytos faktinės aplinkybės leidžia daryti išvadą, kad E. L. veikė tyčia, nes prieš tai ne kartą grasino policijos pareigūnui.

Teismas nusikaltimą kvalifikavo kaip sunkų sveikatos .

E. L. nukentėjusiajam turės atlyginti 60 990 eurų turtinę ir 20 000 eurų neturtinę žalą bei 1 400 eurų bylinėjimosi išlaidas.

Šis nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder