Santykius aiškinosi šūviais

Santykius aiškinosi šūviais

Vakar apie 7 val. Prienų r. Kašonių kaime 29 m. Darius S., pirminiais duomenimis, gindamasis nuo užpuolikų iš savigynai išduoto pistoleto CŽ vieną jų nušovė, o kitą sunkiai sužeidė. Pradėtas tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti.

Apie tai, kad teko panaudoti ginklą, policijai pranešė pats sodybos šeimininkas Darius S. Į namus įsiveržusius kaukėtus ir sužeistus užpuolikus sodybos savininkas buvo uždaręs į savo sodybos lauko virtuvę. Policija bei medikai ten juos ir rado. Ginkluoti buvo ir į sodybą įsiveržę 25 J.B. ir 35 M.K. Abu jie vilkėjo neperšaunamas liemenes. Policija patvirtino, kad šaunamąjį ginklą panaudojęs prieniškis ir jį užpuolę vyrai yra kauniečiai. Visi jie yra žinomi Lietuvos bei užsienio teisėsaugai.

Policijos departamento vakar po pietų išplatintame pranešime teigiama, kad užpuolimas galėjo būti ne atsitiktinis. Policija teigia, kad susišaudymas Prienų rajone buvo policijai žinomų ir teistų asmenų tarpusavio santykių aiškinimasis. Pasak pareigūnų, Darius S. ir jo užpuolikai Lietuvos bei užsienio policijai žinomi, anksčiau teisti bei tarpusavyje buvo pažįstami.

„Užpuolikas J.B. ir pilietis D.S. 2012 m. Suomijoje atliko laisvės atėmimo bausmę už vagystę iš juvelyrinių dirbinių parduotuvės. Pagrobti aukso dirbiniai nerasti. Neatmetama versija, kad ginkluotas konfliktas Prienų rajone įsiplieskė, siekiant pasidalyti grobį“, - teigiama pranešime.

Vakar Kauno klinikose buvo surengta spaudos konferencija. Pasak medikų, vakar rytą į Kauno klinikas buvo atvežti du vyrai. 9 val. atvežtas 25 m. vyras buvo klinikinės mirties būsenos. Kaip teigia medikai, pagalba buvo teikiama, bet išgelbėti gyvybę nebuvo vilties. 10 val.

į Kauno klinikas atvežtas antras nuo šautinių žaizdų nukentėjęs vyras. Nukentėjusiojo būklė yra stabili, bet sužeidimai gana pavojingi. Kokie yra sužalojimai, medikai nedetalizavo. Peršautąjį ligoninėje saugo policija. Per grumtynes nukentėjo ir Darius S., bet gydytojų pagalbos jam neprireikė.

Kašonių kaime Darius S. apibūdinamas gerai. Pasak Jiezno seniūno Algio Bartusevičiaus, jis gyveno ir ūkininkavo savo seneliui iš motinos pusės priklausančioje sodyboje. „Jis pastaruoju metu labai daug laiko praleisdavo kaime, yra aktyvus kaimo bendruomenės narys, sportuoja, gina kaimo garbę įvairiuose sporto turnyruose. Nežinau dėl ko ir kas jį užpuolė, bet kaime jis visų pažįstamas kaip ūkininkas ir gerai charakterizuojamas“, - sakė seniūnas.

Kaip teigiama Policijos pranešime, Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas 2009 m. birželio 29 d. Dariui S. išdavė leidimą laikyti (nešiotis) ginklus. Leidimas galioja iki ateinančių metų birželio 29 d. „2009 metais atliekant patikrinimus buvo nustatyta, kad asmuo neteistas, administracine tvarka nebaustas, policijos operatyvinėje įskaitoje neįrašytas. Jis pateikė gydytojų komisijos pažymą, kad neserga ligomis ir neturi fizinių trūkumų, trukdančių elgtis su ginklais, taip pat kad nėra įrašytas į įskaitą dėl narkomanijos ir neserga psichikos ligomis. Asmuo nustatyta tvarka išlaikė egzaminą dėl ginklo panaudojimo savigynai, todėl atitiko nepriekaištingos reputacijos statusą“, - teigia pareigūnai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder