Reido metu - pasieniečio muštynės su policininkais

Reido metu - pasieniečio muštynės su policininkais

Per tris savaitgalio paras pajūryje Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai sustabdė 16 neblaivių vairuotojų. Reido metu būta ir muštynių su neblaiviais vairuotojais, policininkus grasinta nužudyti, o sekmadienio rytą Rietave įkliuvo du girti mašinų prekeiviai.

Pasienietis mušėsi su policininkais

Vasario 1-ą dieną, penktadienį, apie 20.10 val., Nidoje, Pamario ir Kuverto gatvių sankryžoje Klaipėdos kelių policijos biuro pareigūnai sustabdė automobilį "Renault Espace", kurio vairuotojas buvo neblaivus. Jis prisistatė esąs policininkų "kolega", valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnas, tad nematąs reikalo tikrintis alkoholio matuokliu.

Supratęs, kad pūsti vis tiek teks, pilietis Egidijus B., gim. 1974 m., staiga sėdo į savo automobilį, užvedė variklį ir pradėjo važiuoti. Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos 2-ojo būrio vadas Darius M. pasivijęs tik pradėjusią važiuoti mašiną, atidarė vairuotojo dureles, bandė užtraukti rankinio stabdžio svirtį, tačiau stabdis neveikė. Tada pabandė ištraukti iš spynelės variklio užvedimo raktus. Egidijus B., rėkdamas, kad dabar užmuš policininką, mašiną išvairavęs į priešingą eismo pusę, pabandė nuvažiuoti nuo kelio sankasos. Tuo metu besigrumiančius vyrus su tarnybiniu automobiliu "Škoda Octavia" pasivijo kelių policininko kolega, kuris į "Renault Espace" patekęs per keleivio duris, papurškė dujų. Prieš pasienietį buvo panaudoti kovos ir imtynių veiksmai. Jis ištrauktas iš mašinos, paguldytas ant grindinio ir surakintas antrankiais.

Į pagalbą pasikvietus antrąjį Klaipėdos kelių policijos ekipažą tądien dirbusį Neringoje, pilietis buvo pristatytas į šio miesto policijos komisariatą, kur jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis - 1.58 prom.alkoholio.

Neringos pasienio užkardos pareigūnas ant dokumentų ir alkoholio matuoklio parodymų lapelio pasirašyti atsisakė.

Tuo metu kitame pajūrio mieste - Kretingoje, kelių policijos pareigūnai sustabdė automobilį "Renault Laguna", kurio vairuotojui Šarūnui, gim. 1993 m., nustatytas lengvas girtumo laipsnis - 1 ir 33 šimtosios promilės alkoholio. Jaunuolis su viskuo sutiko ir nuoširdžiai gailėjosi.

Šeštadienis kai kam išaušo pagiringas

Šeštadienį, Klaipėdoje, 7.32 val., Kretingos ir Žolynų gatvių sankryžoje kelių policijos pareigūnai sustabdė automobilį "Peugeot 406", kurio vairuotojui Mindaugui S., gim. 1981 m., nustatytas lengvas 0.52 prom. girtumas. Po aštuoniolikos minučių toje pačioje sankryžoje sustabdomas automobilis "Volkswagen Passat",kurio vairuotojas Algimantas Vytautas, gim. 1951 m., buvo labiau pagiringas. Jo organizme rastos 0.87 promilės alkoholio.

Tarp sulaikytų dviejų girtų vairuotojų Klaipėdoje, beveik tuo pačiu metu Klaipėdos rajone, Priekulėje kelių policijai įkliuvo ir girtas nidiškis Antanas K., gim. 1952 m., kuris vairavo automobilį "Volskwagen Touran". Nidiškis įpūtė lygiai 1.00 prom. alkoholio.

11.30 val. Klaipėdos rajone, Šernų miške sustabdomas automobilis "Renault Safrane", kurio vairuotojui Egidijui, gim. 1977 m.,nustatomas lengvas girtumo laipsnis.

Po 40-ies minučių, jau Klaipėdoje, Jaunystės gatvėje sustabdomas automobilis "Ford Mondeo", kurio vairuotojui Stasiui M.,gim. 1964 m., nustatomas 1.29 prom. girtumas. Visi sulaikyti vairuotojai tvirtino, kad čia 'po vakarykščio".

Toks buvo šeštadienio rytas, tačiau ir popietė buvo ne ką blaivesnė. 15.20 val., Klaipėdos rajone, Macuičių kaime sustabdomas automobilis "Audi 100", kurio vairuotojas devyniolikmetis Aivaras niekada neturėjo vairuotojo pažymėjimo ir buvo labai girtas. Jam nustatytas 2.27 prom. girtumas.

O sutemus Klaipėdoje įkliuvo dar du girti vairuotojai. 19.15 val., Užupio gatvėje "Renault Espace" vairuotojui Anatolijui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis-2.41 prom. alkoholio.

o 22.50 val. Statybininkų prospekte sustabdytam automobilio "VW Golf" vairuotojui nustatytas lengvas girtumas-0.71 prom. Žadėjo gerti butelį alaus, o išgėrė tris.

Į Rietavo turgų - girti mašinų pardavėjai

Sekmadienį trys Klaipėdos kelių policijos biuro ekipažai tikrino visus įvažiavimus į Rietavo turgų. Prieš aštuntą ryto buvo sustabdytas automobilio "Renault Scenic" vairuotojas Gintas, kuris iš Plungės važiavo į turgų automobilio parduoti, tačiau taip ir nenuvažiavo, mat jam buvo nustatytas lengvas girtumas - 1.10 prom. alkoholio. 50-metis plungiškis sakė, kad išvakarėse "aplaistė" anūkės gimimą, o netrukus, netoliese, šalia degalinės sustabdytas 35-erių metų raseiniškis Raimundas J,, kuris automobilį "Opel Frontera" į turgų vairavo taip pat neblaivus. Jam nustatytas 0.80 prom,. girtumas,

Visi iki vieno, kuriems nustatytas lengvas girtumas, aiškino, kad alkoholinius gėrimus gėrė išvakarėse ir dažniausiai tai buvo du buteliai alaus.

Ir jau grįžtant iš reido Rietave, sekmadienio popietę, Klaipėdos rajono keliuose kelių policijos patruliai sustabdė dar du neblaivius vairuotojus, kuriems nustatytas lengvas girtumas.

"Balticum“ TV laida "Reidas“ – antradieniais 20.15 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder