Rado naminukės ir kontrabandinių cigarečių

Rado naminukės ir kontrabandinių cigarečių

Rugpjūčio 18-24 dienomis visoje Lietuvoje policijos pareigūnai vykdė prevencinę priemonę, nukreiptą į neteisėtos akcizais apmokestinamų prekių apyvartos užkardymą. Su šiuo tikslu praėjusią savaitę dirbo ir Kretingos rajono policijos komisariato pareigūnai. Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kretingos rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai patikrino 15 vietų, kuriose galimai buvo vykdoma prekyba kontrabandinėmis cigaretėmis ir namine degtine. Priemonės metu buvo nustatyti 5 teisėtvarkos pažeidimai.

Rugpjūčio 18 d. Kretingos rajono policijos komisariato prevencijos poskyrio pareigūnai aplankė Kretingos miesto gyventoją E. J., pas kurį namuose aptiko 4,5 litro, įtariama, naminės degtinės. Už naminės degtinės laikymą pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 177 str. jam gresia bauda nuo trijų šimtų iki vieno tūkstančio litų.

Antrąją priemonės vykdymo dieną pareigūnai apsilankė pas jiems jau pažįstamą sodų bendrijos „Medvalakis“ gyventoją R.Z. ir jo namuose surado 12 litrų, kaip įtariama, naminės degtinės. Jei po ekspertų išvados paaiškės, kad visas vyriškio laikytas skystis yra naminė degtinė, jam grės baudžiamoji atsakomybė ir viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas.

Rugpjūčio 20 d. pareigūnai atliko patikrinimą pas Kretingos miesto gyventoją A.K. ir jo namuose atrado 3 litrus, kaip įtariama, naminės degtinės bei 865 pakelius įvairių kontrabandinių cigarečių. Už naminės degtinės laikymą vyrui gresia bauda nuo 300 iki 1000 litų, o už neteisėtą akcizais apmokestinamų prekių (cigarečių), kurių vertė viršija 50 minimalių gyvenimo lygių, laikymą vyriškiui gali tekti sumokėti baudą nuo 10000 iki 20000 tūkstančių litų ir atsisveikinti su neteisėtai laikytais tabako gaminiais.

Paskutinę priemonės vykdymo dieną pareigūnai aplankė Salantų miesto gyventoją S.K. Apsilankymo metu pas salantiškę rasta ir paimta 669 pakeliai kontrabandinių cigarečių "Fest". Kadangi šiemet moteris policijai įkliuvo jau nebe pirmą kartą, jai gresia bauda nuo 20000 iki 50000 ir laikytų cigarečių konfiskavimas.

Iš viso tikslinės prevencinės priemonės vykdymo metu policijos pareigūnai iš neteisėtos apyvartos paėmė 19,5 litro naminės degtinės ir 1534 pakelių cigarečių.

Pareigūnai ir ateityje planuoja vykdyti panašias prevencijos priemones.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder