PSO įspėja, kad gali padidėti mirtingumas dėl eismo nelaimių

PSO įspėja, kad gali padidėti mirtingumas dėl eismo nelaimių

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo, kad pasaulinis kasmetis mirtingumas dėl eismo įvykių 2020 metais gali išaugti iki 1,9 mln. aukų, jeigu valstybės nesugriežtins kelių eismo saugumo taisyklių. Dabartinis mirtingumas siekia 1,2 mln. mirčių, skelbia "RIA Novosti".

"Pasaulio keliuose žuvusių žmonių apskritai sumažėjo - kasmet įvyksta apie 1,24 mln. mirčių", - teigiama PSO naujausiame pranešime.

Ataskaitoje dėl kelių saugumo 2013 metais rašoma, kad 88 valstybės, kuriose gyvena beveik 1,6 mln. žmonių, "2007-2010 metais sumažino eismo įvykių aukų skaičių. Tai reiškia, kad įmanoma užkirsti kelią tokiems incidentams".

"Tačiau nerimą kelia tai, kad 87 valstybėse keliuose žūvančių žmonių skaičius per tą patį laiką išaugo, - sakoma pranešime, kuriame nurodyta, kad didžiausias mirtingumas dėl eismo įvykių yra vidutines pajamas gaunančiose šalyse, ypač Afrikos regione. - Tik 28 valstybėse, kuriose gyventojų skaičius siekia 449 mln. (7 proc. pasaulio gyventojų skaičiaus) yra atitinkami įstatymai, į kuriuos įtraukti visi penki rizikos faktoriai - greitis, vairavimas išgėrus, šalmai, saugos diržai ir vaikų kėdutės".

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder