Prokuratūra nepradės tyrimo dėl „Švyturio“ arenos sutarties sąlygų

Prokuratūra nepradės tyrimo dėl „Švyturio“ arenos sutarties sąlygų

Klaipėdos apygardos prokuratūra atmetė bendrovės „Muzikos ekspresas“ prašymą pradėti ikiteisminį tyrimą dėl uostamiesčio „Švyturio“ arenos koncesijos sutarties sąlygų, kuriose atsirado iki tol neskelbtos privilegijos areną eksploatuojančiai bendrovei „Bilietai LT“.

Prokurorai tvirtina, esą „galimai didelė žala“ Klaipėdos biudžetui – ne pagrindas pradėti tyrimą dėl valdininkų piktnaudžiavimo. Arenos valdymo konkurse su „Bilietai LT“ varžęsis „Muzikos ekspresas“ savo skunde teigė, jog nuomos sutarties sąlygos gerokai skiriasi nuo tų, su kuriomis Klaipėdos savivaldybė supažindino konkurso dalyvius.

Esą konkurso laimėtojams sudarytos sąlygos nemokėti žemės nuomos mokesčio, jų garantija galimiems sutarties pažeidimams kompensuoti sumažinta nuo 2,5 mln. iki 100 tūkst. Lt. Be to, miestas įsipareigojo prisiimti dalį išlaidų pabrangus elektrai ar šildymui. Tokius sutarties sąlygų pakeitimus patvirtino ir Klaipėdos savivaldybė.

Tiesa, jos atstovai tikino, kad pakeitimai miestui naudingi. Įvertinusi „Muzikos ekspreso“ skundą, Klaipėdos apygardos prokuratūra ikiteisminio tyrimo nutarė nepradėti.

„Išnagrinėjus UAB „Muzikos ekspresas“ pareiškimą ir jo pateiktus priedus, darytina išvada, jog pagal pareiškėjo pareiškimą nėra pagrindo pradėti ikiteisminį tyrimą“, - teigiama prokuroro Vitalijaus Gulenkovo pasirašytame Klaipėdos apygardos prokuratūros nutarime. Prokuroras teigia tokį sprendimą priėmęs dėl to, kad šis ginčas turėtų būti civilinis, ir baudžiamosios teisės taikyti nėra reikalo.

„Muzikos ekspresas“ iš esmės ginčija 2010-10-07 koncesijos sutarties (...) sąlygų ekonominę, finansinę naudą Klaipėdos miestui ir iš to kylančią galimai hipotetinę didelę žalą, tai yra pareiškėjas skundžia civilinius santykius, atsiradusius tarp dviejų teisės subjektų. Tačiau (...) dėl to visiškai nėra jokio pagrindo taikyti šiai sutarčiai baudžiamosios teisės normas ir vertinti šios sutarties sudarymą kaip galimai nusikalstamą, esant išimtinai civiliniams santykiams tarp ją sudariusių subjektų“, - rašoma V. Gulenkovo sprendime.

„Muzikos ekspresas“ pasinaudojo įstatyme numatyta galimybe apskųsti tokį prokurorų sprendimą. „Taip supratome, kad niekas mūsų to rašto, medžiagos, kurią pateikėme, nežiūrėjo. Paprasčiausiai atsirašė – ir viskas.

Mes parašėme prašymą apylinkės teismui, pridėjome medžiagą, visus dokumentus, ir nusiuntėme“, - DELFI sakė „Muzikos ekspreso“ direktorius Liudas Vaštakas. Anot jo, prokurorai nesiėmė tikrinti bendrovės pateiktų duomenų ir sutarties sąlygų pakeitimų poveikio uostamiesčio biudžetui. „Tai ne mūsų išmislas, tai faktai. Čia yra pažeistas labai konkrečiai ir aiškiai visuomenės interesas. Jeigu teismas pasakys, kad pažeidimo nėra – reiškia nėra“, - pridūrė verslininkas.

Klaipėdos savivaldybė teigia, kad savo skundais „Muzikos ekspresas“ siekia antrąsyk pretenduoti į „Švyturio“ arenos valdytojus. L. Vaštakas neslėpė, jog jo bendrovė nori, kad savivaldybė nutrauktų sutartį su „Bilietai LT“ ir skelbtų naują koncesijos konkursą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder