Priteista pensija politikės nepradžiugino

Priteista pensija politikės nepradžiugino

Klaipėdos miesto tarybos narei Zitai Šličytei pavyko įrodyti, kad "Sodra" neteisėtai jai mokėjo mažesnę pensiją nei privalėjo. Tiesa, toks sprendimas jos nuotaikos nepakėlė.

Z. Šličytė buvo viena pirmųjų, kuri teismui pasiskundė, jog sunkmečiu taupiusi valdžia pensijas jų gavėjams sumažino nepagrįstai, ir pareikalavo neišmokėtą pinigų dalį sugrąžinti. Jos teigimu, nuo 2010-ųjų pradžios iki 2011 m. pabaigos "Sodros" Klaipėdos skyrius neišmokėjo apie 6 tūkst. litų.

Temidės tarnai skundo nagrinėti neskubėjo - laukė, kol šiuo klausimu pasisakys Konstitucinis Teismas. Bet ir jam pripažinus, jog pensijų mažinimas dirbantiems pensininkams yra jų konstitucinių teisių pažeidimas, Klaipėdos apygardos administracinis teismas Z. Šličytės skundą pernai atmetė kaip nepagrįstą.

Politikė nepasidavė ir šį sprendimą apskundė Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Jai savo pasiekti pavyko - apeliacinis skundas buvo iš dalies patenkintas: "Sodrai" nurodyta 70-metei klaipėdietei išmokėti 1,2 tūkst. litų senatvės pensijos. Ši nutartis neskundžiama.

Teisinį išsilavinimą ir didžiulę darbo patirtį šioje srityje turinti Z. Šličytė tikino, kad nutartis jos netenkina.

"Nors su nutartimi dar nesusipažinau, aš tą priteistą tūkstantuką vertinu kaip visišką pralaimėjimą. Tikrai buvau įsigilinusi į šį reikalą, bet keli metai darbo nuėjo perniek. Nieko, pralaimėti aš moku - advokate dirbau ilgiau nei 40 metų. Negali būti pusė, trečdalis ar kita dalis teisingumo. Jis yra arba ne. Vienu žodžiu, teismas tik dar kartą patvirtino, kad valdžia Lietuvoje gali savivaliauti, o teismas savivalę gali įteisinti", - neslėpė Z. Šličytė.

Klaipėdoje dėl sumažintų pensijų į teismą kreipėsi ne ji viena - iš viso nagrinėtos kelios bylos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder