Prienų policininkas neišvengė atsakomybės už dingusius ginklus

Prienų policininkas neišvengė atsakomybės už dingusius ginklus

Lietuvos apeliacinis teismas pripažino Prienų policininką kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, šaunamojo ginklo bei šaudmenų pagrobimo ir neteisėto disponavimo jais. Jam skirta 50 parų arešto. Į paskirtą bausmę įskaitytas sulaikius ir suėmus išbūtas laikas 2012 metais nuo vasario 20 dienos iki kovo 1 dienos.

Kaip teigiama Generalinės prokuratūros pranešime spaudai, 2011 metų lapkričio pabaigoje, dirbdamas Prienų rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Operatyvaus valdymo grupės specialistu, S. L., turėdamas teisę patekti į komisariato ginklų ir šaudmenų saugyklą, iš ten buvusio seifo paėmė priduotus saugoti šaunamuosius ginklus - pusiau automatinį 9 mm kalibro pistoletą "Kevin" ir revolverį "ME 38 Compact". Kartu su ginklais buvo pagrobti ir penki 9 milimetrų kalibro "Browning" šoviniai.

Pagrobtus ginklus ir šaudmenis S. L. laikė savo asmeninio automobilio daiktų dėtuvėje, o kitiems pareigūnams pasigedus jų ginklų saugykloje - 2012 metų vasarį abu ginklus su šoviniais numetė Prienų policijos komisariato kieme ir vadovams melagingai pranešė, kad juos atsitiktinai ten surado. Dar vienas šovinys buvo rastas šio pareigūno automobilyje atliekant kratą 2012 metų vasario pabaigoje.

Kauno apygardos teismas 2013 metų lapkričio 28 dieną nuosprendžiu S. L. išteisino. Tuomet Kauno apygardos prokuratūra pateikė apeliacinį skundą Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šių metų spalio 31 dieną Apeliacinio teismo teisėjų kolegija išnagrinėjo baudžiamąją bylą iš esmės ir išteisinamąjį nuosprendį panaikino. S. L. buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi, šaunamojo ginklo bei šaudmenų pagrobimo bei neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis.

Apeliacinio teismo nuomone, byloje esančių netiesioginių įrodymų visumos pakanka S. L. kaltei konstatuoti. Iš bylos duomenų taip pat matyti, kad pirmosios instancijos teismo išteisintas S. L. viso proceso metu davė nenuoseklius parodymus, jo teiginius paneigė ir liudytojų, jo buvusių bendradarbių, apklausos.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder