Prie jūrų perkėlos surengtas netikėtas reidas

Prie jūrų perkėlos surengtas netikėtas reidas

Trečiadienį ryte prie Tarptautinės jūrų perkėlos policijos pareigūnai surengė netikėtą reidą, kurio metu tikrino iš atplaukusio kelto išvažiuojančius vairuotojus. Ne paslaptis, jog tokiais keltais plaukiantys krovininių automobilių vairuotojai kartais miegą iškeičia į susibūrimus ir stikliuko kilnojimą.

Tačiau praeityje ne kartą rengti reidai juos pamokė, jog nevalia atsakingą darbą dirbti išgėrusiam. Todėl kelias valandas vykdyto patikrinimo metu užfiksuotas vos vienas toks prasižengėlis, į pareigūnų alkotesterį įpūtęs 0,21 promiles alkoholio (primename, jog sunkiasvorio transporto vairuotojams leidžiama norma yra 0,20 promilės).

Tiesa, dėl galiojančios matavimo prietaisų paklaidos vyriškis už vairavimą išgėrus nenubaustas, tik įspėtas sekantį kartą išsiilsėti kiek ilgiau.

Šį kartą kiek nedrausmingesni buvo keltu iš Švedijos grįžtantys lengvųjų automobilių savininkai - štai vienas pilietis savo "Volkswagen" markės automobilį buvo prisikrovęs tiek, jog šis beveik vilkosi žeme. Į tokį tautiečio praktiškumą pareigūnai pažiūrėjo su šypsena, tačiau priešingą reakciją sukėlė faktas, jog "Volkswagen" nėra apdraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Tarp įkliuvusiųjų - ir be galiojančio techninės apžiūros talono keliavęs lietuvis.

Didesni nemalonumai laukia "BMW" savininko, kuris kelte laiko veltui neleido ir iš jo išvažiavęs pūstelėjo 0,48 promiles. Šiuo atveju paklaida nelaimėlio neišgelbės ir dėl vairavimo lengvai apsvaigus teks kaip reikiant paploninti piniginę.

Prieš pat vidurdienį policijos pareigūnai išlydėjo paskutinius keleivius iš "Liverpool Seaways" kelto ir reidą perkėlė į Šilutės plentą. Čia didesnių pažeidimų neužfiksuota, tačiau visi vairuotojai buvo perspėti dėl visą savaitę vykdomų reidų ir paskatinti nepažeidinėti taisyklių ne tik tada, kai žino apie gresiantį patikrinimą.

"Balticum" TV laida "Reidas" - antradieniais 20.15 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder