Pričiuptas neoficialius atlyginimus vokeliuose mokėjęs bendrovės direktorius

Pričiuptas neoficialius atlyginimus vokeliuose mokėjęs bendrovės direktorius

Finansinių nusikaltimų tyrimo Kauno apskrities skyrius atlieka ikiteisminį tyrimą, kuriame neoficialių atlyginimų mokėjimu įtariamas Žiegždriuose (Kauno raj.) registruotos krovinių gabenimu, pervežimu Lietuvoje paslaugas teikiančios bendrovės direktorius G. G.

FNTT Kauno apskrities skyriaus pareigūnai kartu su Kauno apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais, tikrindami gautą informaciją atliko įmonėje patikrinimą. Nustatyta, kad bendrovės direktorius, įmonei priklausančiame automobilyje "Volvo“ mokėjo dirbantiesiems neoficialius atlyginimus. Pagal aptiktus direktoriaus darbo kalendoriaus užrašus nustatyta, kad rugsėjo 10 dieną neoficialaus darbo užmokesčio išmokėta 11 tūkstančių, o 6 250 litų buvo paruošti sumokėti.

Be to, nustatyta, kad bendrovės direktorius per kelias dienas iš bendrovės banko sąskaitos paėmė 28 300 litų, kurių į įmonės buhalterinę apskaitą neįtraukė. Išaiškinta, kad bendrovėje nebuvo tvarkomas grynųjų pinigų registras, t. y. nevedama kasos knyga, nerašomi ir neregistruojami kasos išlaidų orderiai, todėl negalima nustatyti grynųjų pinigų likučio ir pinigų panaudojimo.

Ikiteisminis tyrimas dėl apgaulingo buhalterinės apskaitos tvarkymo tęsiamas. Už tokią nusikalstamą veiką BK nustato griežčiausią bausmę – laisvės atėmimą iki ketverių metų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder