Prezidentė leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją

Prezidentė leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją

Prezidentė Dalia Grybauskaitė Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą leido patraukti baudžiamojon atsakomybėn, suimti ar kitaip suvaržyti jo laisvę bei sustabdė jo įgaliojimus iki galutinio sprendimo ikiteisminiame tyrime arba baudžiamojoje byloje įsiteisėjimo.

Įtariama, kad teisėjas, siekdamas asmeninės naudos, piktnaudžiavo tarnybine padėtimi ir klastojo dokumentus. Nustatyta, kad V. Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario paveik ti Šeduvos miesto seniūną, kad pažeidžiant teisės aktų reikalavimus būtų įrengtas įvažiavimas į namo, kuriame gyvena teisėjas, kiemą. Siekdamas, kad prašomi veiksmai būtų atlikti, teisėjas V. Butvilas priėmė Radviliškio rajono savivaldybės nario interesams palankų neteisėtą sprendimą civilinėje byloje.

Pagal Konstituciją teisėjas gali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, ar kitaip suvaržyta jo laisvė tik gavus Seimo, o tarp Seimo sesijų - Respublikos Prezidento sutikimą.

Leisdama patraukti teisėją baudžiamojon atsakomybėn, šalies vadovė pabrėžė, kad bet kokie įtarimai teisėjui kompromituoja visą šalies teismų sistemą, pakerta visuomenės pasitikėjimą teismais, todėl turi būti išsiaiškinta kuo greičiau.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder