Ponios įžūlumas pribloškė pareigūnus

Ponios įžūlumas pribloškė pareigūnus

Pustrečių metų nuo bausmės besislapstančią kretingiškę Žanetą Bogušienę policininkai aptiko viename iš populiariausių pasaulio socialinių tinklalapių. Tačiau susirašinėjimas su moterimi baigėsi be rezultatų - ji tiesiai šviesiai pareiškė, kad grįžti į Lietuvą, juo labiau atlikti bausmės, net neketina.

Prieš daugiau nei ketverius metus 1984 metais gimusi Kretingos gyventoja Ž. Bogušienė buvo nuteista už sukčiavimą. Už keturis nusikalstamos veikos epizodus jai skirtas laisvės apribojimas - jauna moteris įpareigota įsidarbinti ir nuo 22 val. iki 6 val. būti namuose.

Tačiau ji įpareigojimo nesilaikė, tad nepaklusnumas baigėsi dar vienu Temidės verdiktu.

2009 metų spalio 5 dieną Kretingos rajono apylinkės teismas Ž.Bogušienei skyrė 90 parų arešto. Kol įsigalios šis teismo sprendimas, jai buvo skirta kardomoji priemonė - nuolat registruotis policijoje.

Iš pradžių sąžiningai tai dariusi kretingiškė po kiek laiko iš pareigūnų akiračio dingo. Bandymai moterį surasti buvo be rezultatų, tad 2010 metų liepos mėnesio pabaigoje paskelbta oficiali jos paieška.

Ji truko apie pustrečių metų. Visai neseniai Klaipėdos apskrities VPK Asmenų paieškos skyriaus pareigūnai Ž. Bogušienę aptiko viename iš populiariausių pasaulyje socialinių tinklalapių.

Į policininkų parašytą elektroninį laišką bėglė atsakė ir net pripažino savo kaltę, tačiau likęs jo turinys teisėsaugininkų nenudžiugino.

Ž. Bogušienė neslėpė, kad šiuo metu gyvena Anglijoje. Tačiau aiškiai pareiškė, kad kada nors grįžti į Lietuvą ir atlikti teismo skirtos bausmės neketina.

Dėl vengimo atlikti bausmę pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šį nusikaltimą Ž.Bogušienei gresia iki dvejų metų nelaisvės.

Pasak Klaipėdos apskrities VPK Kretingos rajono policijos komisariato viršininko Arūno Merkelio, teismo bus prašoma skirti Ž.Bogušienei griežčiausią kardomąją priemonę (suėmimą) ir išduoti Europos arešto orderį.

Jei teismas šį prašymą patenkins, arešto orderis bus išsiųstas Anglijos teisėsaugininkams. Jie privalės Ž. Bogušienę sulaikyti ir perduoti Lietuvos kolegoms.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder