Policininkai šašlykais nesusigundė

Policininkai šašlykais nesusigundė

Dažniausiai girdime, kad Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidėjai policijos pareigūnus gundo pinigais. Tačiau atsiranda ir tokių siūlytojų, kurie mano, kad efektyvesnė priemonė - kyšis natūra.

Ne esmė, ką siūlo, šašlykus ar ungurius. Tai yra visuomenės problema. Egidijaus Jankausko nuotr.

Užvakar Utenoje eismo priežiūros pareigūnus sustabdytas 29 metų vyras bandė sugundyti šašlykais. Apie 14 val. Metalo gatvėje pareigūnai pastebėjo važiuojantį automobilį SAAB-95, kurio vairuotojas kalbėjo telefonu.

Matyt, nutaręs, kad pareigūnai alkani, vengdamas administracinės atsakomybės, KET pažeidėjas pasiūlė policininkui „suorganizuoti“ šašlykų ir naminės degtinės. Įspėjus, kad už bandymą papirkti pareigūną gresia atsakomybė, iš Anglijos atostogų grįžęs anykštėnas nesiliovė įkalbinėti policininko neregistruoti pažeidimo. Todėl buvo iškviesta operatyvinė grupė, ji pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl bandymo papirkti. Šypseną keliančių bandymų sugundyti angelus sargus būta ir daugiau. Antai Jurbarko rajone neblaivus 38 metų vyras užsidirbo ikiteisminį tyrimą, kai siekė išvengti atsakomybės už melagingą pranešimą siūlydamas policininkams aviną. Paklaustas, ką turėtų manyti apie policiją šitaip besielgiantys piliečiai, Utenos vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas pastarąjį įvykį įvertino taip: „Nuo siūlomų sumų nuomonė apie pareigūnus nepriklauso. Tai rodo, kas kaip supranta įstatymus. Ne esmė, ką siūlo, šašlykus ar ungurius, - buvo ir toks atvejis. Tai yra visuomenės problema. O mes privalome reaguoti ir reaguojame.“

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder