Policijos komisariate - atvirų durų diena

Policijos komisariate - atvirų durų diena

Šiandien į Klaipėdos apskrities vyriausiąjį policijos komisariatą plūsta minios: tradiciškai, kaip ir kiekvieną ankstyvą pavasarį vyksta Atvirų durų diena. Norą joje dalyvauti dar gerokai prieš renginį išreiškė ne tik vyresniosios bendrojo lavinimo mokyklų klasės, bet ir mažesniuosius moksleivius, darželinukus auklėją pedagogai, pavieniai klaipėdiečiai ir šeimos su mažyliais, žiniasklaidos priemonių atstovai.

Suskaičiuota, kad į Vyriausiąjį policijos komisariatą atvyko ne mažiau 300 susidomėjusiųjų.

Su Atvirų durų dienos dalyviais susitiko ir bendravo Klaipėdos apskr. VPK vadovybė, apie policininko profesiją išsamiai pasakojo ir, be abejo, tapti Lietuvos policijos pareigūnais kvietė Mykolo Romerio universiteto, Lietuvos policijos mokyklos atstovai. Kursantas, šiuo metu besimokantis minėtoje mokykloje, jaunuoliams pasakojo, kodėl jo pasirinkimas buvo būtent policija.

Atvykusiuosius, sunkiai tilpusius į didžiausią Klaipėdos apskr. VPK salę, pasveikino ir taip pat policijos bendruomenę papildyti kvietė Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Alfonsas Motuzas. Jis plačiai kalbėjo apie Lietuvos policijoje vykstančius pokyčius ir tai, kaip mūsų instituciją jie daro vis patrauklesne, vis labiau ir labiau motyvuoja pareigūnus ir darbuotojus.

Komisariato viduje ir išorėje, kiemuose, su Atvirų durų dienos dalyviais bendrauja įvairių padalinių, demonstruojančių savo darbo priemones, techniką ir visa kita, ko visuomenė nemato kasdien, pareigūnai. Labiausiai kiekvieno akį traukia „Aras“, tarnybiniai automobiliai ir motociklai bei, žinoma, kinologai: ne tiek pareigūnai su specialiais antsiuvais ant uniformų, kiek keturkojai „policininkai“. Mažyliai šaukia „valio“ ir ploja tarnybiniams šunims už kiekvieną pasirodymo numerį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder