Policija prašo prokuratūros kreiptis į Seimą dėl Vinco Babiliaus neliečiamybės panaikinimo

Policija prašo prokuratūros kreiptis į Seimą dėl Vinco Babiliaus neliečiamybės panaikinimo

Kelių policija prašo generalinio prokuroro Dariaus Valio kreiptis į Seimą dėl liberalcentristo Vinco Babiliaus teisinės neliečiamybės panaikinimo.

Seimo narį policija kaltina kovo 19 dieną padarius avariją, per kurią apgadintas kitas automobilis ir šviesoforas, ir pasišalinus iš įvykio vietos.

"Šiandien Generalinė prokuratūra gavo Vilniaus apygardos policijos komisariato raštą, kuriame informuojama, kad kovo 26 dieną policijoje yra surašytas protokolas dėl Seimo nario Vinco Babiliaus sukelto eismo įvykio ir dėl pasišalinimo iš įvykio vietos.

Rašte prašoma, kad Generalinė prokuratūra kreiptųsi į Seimą, prašydama suvaržyti Vinco Babiliaus laisvę, nes už padarytą nusižengimą gresia administracinis areštas", - sakė Generalinės prokuratūros Viešųjų ryšių skyriaus vadovė Rūta Dirsienė.

Pats Seimo narys LTV Naujienų tarnybai sakė manąs, kad jo kolegos sutiks iš jo atimti neliečiamybę, tačiau tikina nežinąs, ar to apskritai reikės - jo kaltė dar nėra įrodyta.

Tačiau anksčiau Seimas yra nesutikęs panaikinti teisinės neliečiamybės Rytui Kupčinskui, kuris kaltintas avarijoje partrenkęs dviratininkę. Buvęs Seimo Pirmininkės pavaduotojas Algis Kašėta, viršijęs greitį, pats pasitraukė iš pareigų.

Prieš kelias savaites Vilniuje avariją sukėlusiam ir iš įvykio vietos pasišalinusiam parlamentarui V. Babiliui surašyti trys administracinės teisės pažeidimų protokolai, o medžiaga perduota teismui. Už pasišalinimą iš įvykio vietos V. Babiliui gresia bauda arba areštas.

Prieš kelerius metus Seimas jau buvo panaikinęs teisinę neliečiamybę V. Babiliui už tai, kad jis greitį viršijo 65 kilometrais. Tąkart jam skirta didžiausia - 1,5 tūkst. litų bauda.

Anksčiau Seimo narys yra pripažinęs, kad kovo 19-osios vakarą vairavęs automobilį, tačiau neigė, kad prie vairo sėdo neblaivus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder