Policija pergudravo Latvijos plėšikus

Policija pergudravo Latvijos plėšikus

Užvakar vakare apiplėšti dar vieną pajūrio juvelyrinių dirbinių parduotuvę bandžiusi iš Liepojos gyventojų suburta gauja patyrė visišką fiasko. Į lauką pasipriešinusių pardavėjų išstumtus latvius ir jų bendrus ant grindinio suguldė pasaloje tykoję Klaipėdos kriminalistai ir „Aro“ pareigūnai.

Į pačiame uostamiesčio centre, judrios Tiltų gatvės pradžioje, įsikūrusią nedidelę juvelyrinių dirbinių parduotuvę du kaukėti plėšikai įsiveržė likus penkioms minutėms iki 17 val. Tuo metu joje buvo tik dvi pardavėjos.

Rankoje plaktuką laikantis nusikaltėlis iš karto nuskubėjo prie stiklinių vitrinų, kuriose laikomi dirbiniai iš aukso. Jo bendras rusiškai šaukė, kad šaus, ir grasino pistoletu.

Tačiau jau ne kartą nuo vagių nukentėjusios parduotuvės darbuotojos nesutriko. Nors ir išsigandusios, moterys paspaudė pavojaus signalo pultelį ir susigrūmė su užpuolikais.

Tokie jų veiksmai plėšikams buvo labai netikėti, tad juos pavyko iš nedidelės patalpos išstumti į lauką.

Didelei pardavėjų ir nusikaltėlių nuostabai, čia juos iš karto ant gatvės grindinio ir šaligatvio išguldė lyg iš po žemių išdygę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojai ir su organizuotu nusikalstamumu kovojantys Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai. Vienas iš įkliuvusių asmenų turėjo dujinį pistoletą.

Tuo pačiu metu sulaikyti ir netoliese buvę dar du plėšikų bendrai. Vyras stebėjo aplinką, o šį mėnesį 22 gimtadienį švęsianti mergina sėdėjo atokiau paliktame automobilyje, kuriuo planuota sprukti iš nusikaltimo vietos.

Įdomiausia tai, kad prieš šį nusikaltimą plėšikai iš vieno uostamiesčio prekybos centro pavogė darbines pirštines, jomis ir mūvėjo parduotuvės užpuolimo metu.

Visi keturi sulaikyti asmenys yra Liepojos miesto gyventojai, labai gerai pažįstami Latvijos teisėsaugininkams. Vyrų amžius - nuo 24 iki 31 metų. Vienas jų teistas net 15 kartų.

Įtariamieji dviem paroms uždaryti į areštinę. Vakar jų nusikaltimus narpliojantys teisėsaugininkai sprendė dėl kreipimosi į teismą su prašymu leisti plėšikus suimti.

Latvių gauja net neįtarė, kad Klaipėdos apskrities VPK pareigūnai žinojo apie jų ketinimus apiplėšti juvelyrinių dirbinių parduotuvę. Tik nebuvo aišku, kurią iš dviejų numatytų jie pasirinks. Tad pasalos visą savaitę rengtos prie abiejų.

Teisėsaugininkai latviams ant uodegos pradėjo minti po to, kai jie šių Kūčių išvakarėse įvykdė įžūlų ginkluotą apiplėšimą pačiame Palangos centre ir iš Vytauto gatvėje, visai netoli sankryžos su J.Basanavičiaus gatve ir vietos bažnyčios, esančios juvelyrinių dirbinių parduotuvės pagrobė auksinių papuošalų, kurių vertė daugiau nei 84 tūkst. litų.

Šiame nusikaltime dalyvavo ir penktasis gaujos narys, kuriam vos aštuoniolika metų.

Į kurorto parduotuvę taip pat įbėgo du kaukėti vyrai. Kol vienas jų rusiškai liepė pardavėjoms nejudėti ir šovė iš rankoje laikyto ginklo, antrasis plaktuku sudaužė stiklines vitrinas ir į polietileninį maišelį susikrovė septynis padėklus su juvelyriniais dirbiniais.

Mažiau nei minutę parduotuvėje sugaišę plėšikai iš nusikaltimo vietos paspruko automobiliu.

Po šio nusikaltimo ir įtarta, kad jį galėjo įvykdyti iš Latvijos atvykusi gauja.

Spėjama, kad latviai analogišką apiplėšimą praėjusiais metais įvykdė Mažeikiuose, o 2012 metų vasarą nuo jų nukentėjo ir daugiau kaip 100 tūkst. litų žalą patyrė kita uostamiesčio Tiltų gatvėje įsikūrusi juvelyrinių dirbinių parduotuvė.

Neabejojama, kad plėšikai darbavosi ne tik Lietuvoje.

„Jie gerai žinomi Latvijos pareigūnams ir savo šalyje yra ne kartą teisti už analogiškus nusikaltimus“, - sakė ikiteisminį tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuratūros prokuroras Ruslanas Ušinskas.

Daugiau šios gaujos padarytų nusikaltimų gali paaiškėti po Liepojoje atliktų kratų.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder