Po nuosprendžio potraukis nepilnametei sustiprėjo

Po nuosprendžio potraukis nepilnametei sustiprėjo

Už lytinius santykius su nepilnamete nuteistas, tačiau santykių su ja nenutraukęs vaikinas mergaitę privalės palikti ramybėje.

Vasaros pabaigoje Neris Budavičius Klaipėdos miesto apylinkės teisme išgirdo, kad bus nuteistas už tai, jog turėjo lytinių santykių su jaunesnėmis nei 16 metų mergaitėmis. Pagal Lietuvos įstatymus, atsakomybė už tai gresia net ir tuo atveju, jeigu santykiaujama abipusiu sutikimu.

Tyrimo metu nustatyta, kad N. Budavičius lytinių santykių turėjo su 15 ir 14 metų mergaitėmis, o metais jaunesnei rašinėjo trumpąsias SMS žinutes su nešvankiomis užuominomis apie seksą. Įrodžius šias aplinkybes, N. Budavičių siūlyta įkalinti 9 mėnesiams, tačiau teismas apsiribojo lygtine laisvės atėmimo bausme bei įsakė dalyvauti elgesio pataisos programoje.

Tą jis ir darė, bet vaikiną kontroliuojančius pareigūnus pasiekė žinios, kad jis ir toliau su nukentėjusiąja bendrauja mobiliojo ryšio telefonu, elektroniniais laiškais ir netrukus po nuosprendžio paskelbimo net raštu prašė lankyti mergaitę socializacijos centre, siuntė jai pinigus, įvairius daiktus - esą ja čia rūpinamasi blogai.

Jis nusikaltimo nepripažįsta, santykių su nukentėjusiąja nutraukti nenori. Tačiau probacijos tarnybos pareigūnai šį potraukį laiko rizikingu vaikui veiksmu ir paprašė N. Budavičiui uždrausti artintis ten, kur yra ar gali būti nukentėjusioji. Teismas šį teikimą patenkino, tad vaikinas dabar prie nepilnametės negalės prisiartinti iki tol, kol jai nesukaks 18 metų. Sulaužęs šį draudimą jis gali atsidurti už grotų.

Paklaustas, ar skųs šią nutartį, N. Budavičius rusišku keiksmažodžiu išreiškė, kad tai, kas vyksta teisme, jam visiškai nesvarbu, mat jo nuomonės čia niekas neklauso.

Įtarimas, kad jis daro su nepilnametėmis tai, ką draudžia įstatymas, pareigūnams kilo tiriant kitą bylą, kurioje N. Budavičius apkaltintas vertingų archeologinių radinių rinkimu senosiose kapavietėse bei bandymu jas parduoti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder