Po kratų Vilniaus taksi bendrovėse vienas asmuo sulaikytas, septyniems pareikšti įtarimai

Po kratų Vilniaus taksi bendrovėse vienas asmuo sulaikytas, septyniems pareikšti įtarimai

Antradienį atlikus kratas ir kitus procesinius veiksmus keturiose Vilniuje taksi paslaugas teikiančiose bendrovėse, vienas asmuo sulaikytas, septyniems darbuotojams ir akcininkams pareikšti įtarimai, praneša Policijos departamentas.

Kriminalinės policijos biuro pareigūnai lankėsi keturiose taksi paslaugas teikiančiose įmonėse, apklausė jos vadovus ir akcininkus, atliko kratas jų namuose, darbo vietose. Įtarimai pareikšti 7 asmenims, tarp jų akcininkams, direktoriams, buhalteriams. Sulaikytas 1 asmuo, kuris valdė visas 4 bendroves.

Preliminariais pareigūnų skaičiavimais, galimai neapskaitytų pinigų suma, kuri buvo naudojama šešėliniame versle ir legalizuota, viršija pusę milijono litų. Neteisėta veikla buvo vykdoma 2007-2011 metais. Siekiant netrikdyti įmonių veiklos, serverių kopijos buvo padarytos vietoje.

Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso straipsnius dėl turto pasisavinimo, nusikalstamu būdu įgytų pinigų ar turto legalizavimo, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo ir apgaulingos apskaitos tvarkymo.

Tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai. Siekiant užtikrinti nusikaltimais padarytos žalos valstybei atlyginimą bei galimą turto konfiskavimą, įtariamųjų turtui skirtas laikinas nuosavybės teisių apribojimas.

Įvykę taksi firmų patikrinimai - Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) vykdomo projekto "Taksi ir keleivių vežimas" tęsinys. Šiemet vien Vilniaus apskrities VMI baigė dviejų įmonių patikrinimus, kurioms priskaičiavo per 1 mln. litų mokesčių. Šių įmonių atlyginimų vidurkis siekė tik apie 300 litų.

Vilniaus apskrities VMI pastebi, kad naujausi statistiniai duomenys apie privalomai registruotinus taksometrus bei vidutinius tikrintų įmonių atlyginimus rodo, kad vasarį vykdytas Vilniaus taksi verslo plataus masto patikrinimas ne visiems jo atstovams turėjo reikiamą poveikį.

Iki birželio 25 d. Vilniuje individualią taksi veiklą deklaravo 981 gyventojas, tačiau taksometrus VMI registravo tik 631 fizinis asmuo, o įmonės kol kas įregistravo tik 229 taksometrus.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder