Pinigus pasisavinusios moterys išgirdo bausmes

Pinigus pasisavinusios moterys išgirdo bausmes

Klaipėdoje dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo bei kitų nusikalstamų veikų paskelbti du apkaltinamieji nuosprendžiai. Dvi moterys nuteistos laisvės atėmimo bausmėmis, trečiai skirta piniginė bauda.

Nuosprendžius ketvirtadienį paskelbė Klaipėdos apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos prokurorų kaltinimus.

28 m. klaipėdietė R. D., alkoholinių gėrimų parduotuvės vedėja, nuteista 2,5 metų laisvės atėmimo bausme. Ji kalės už tai, kad nuo 2010 m. pabaigos iki šių metų kovo nepildė privalomų pildyti kasos pajamų ir išlaidų orderių, bendrovės vyr. buhalterei nepateikė elektroninės kasos knygos ir iš parduotuvės kasos pasisavino daugiau nei 100 tūkst. litų, už kuriuos prisipirko prabangių daiktų.

Siekiant užtikrinti ieškinio padengimą, teismas nurodė konfiskuoti nuteistosios nusikalstamu būdu įsigytas lėšas ir turtą: 590 litų, automobilį BMW, tris mobiliuosius telefonus, nešiojamąjį kompiuterį, televizorių, brangius drabužius ir avalynę.

Laisvės atėmimo bausme nuteista ir 54 m. Klaipėdos r. Dauparų-Kvietinių seniūnijos vyriausioji buhalterė D. S. Ji nuo 2002 iki 2009 m. iš seniūnijos kasos, pasinaudodama elektronine bankininkyste, į asmeninę banko sąskaitą pervedė daugiau kaip 200 tūkst. litų. Už didelės vertės svetimo turto pasisavinimą bei apgaulingą apskaitos tvarkymą buhalterė nuteista 2 metų laisvės atėmimo bausme.

Minėtos seniūnijos 65 m. seniūnei I. M. už tarnybos pareigų neatlikimą ir aplaidų apskaitos tvarkymą teismas skyrė 30 MGL dydžio (3900 Lt) baudą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder