Pavelas Iljinas įtariamas kvaišalų gamyba

Pavelas Iljinas įtariamas kvaišalų gamyba

Klaipėdos teisėsaugininkai įtaria, kad anksčiau kaip šnipas ir programišius išgarsėjęs uostamiesčio gyventojas Pavelas Iljinas ėmėsi narkotikų gamybos bei platinimo.

Spalio 19-ąją šis vyriškis buvo sulaikytas namuose, kur atlikta krata, vėliau teismas leido jį suimti trims mėnesiams. P. Iljinas įtariamas narkotinių medžiagų gamyba ir platinimu. Pareigūnai apie tyrimą kalbėti daugiau nelinkę.

P. Iljinas savo kaltę neigia. "Vakarų ekspresui" iš Šiaulių tardymo izoliatoriaus atsiųstame jo pasirašytame laiške rašoma, jog kratos metu jo namuose rasti chemikalai - ne narkotikai, o reagentai, tokie kaip urotropinas, magnezija, kreida, soda, su kvaišalų gamyba nieko bendro neturintys.

Klaipėdietis mano, kad su juo bando susidoroti dėl jo pateiktos informacijos darbo policijoje anksčiau netekę ir aukštas pareigas iki tol užėmę pareigūnai.

P. Iljinui už inkriminuojamus nusikaltimus gresia iki 10 metų nelaisvės.

Šiuo metu teisme yra nagrinėjama dar viena baudžiamoji byla, kurioje minimas P. Iljinas - jis, kartu su dar dviem asmenimis, kaltinamas neteisėtu informacijos apie privatų asmens gyvenimą rinkimu, neteisėtu specialiosios technikos įrengimu klube "Paradox" ar panaudojimu informacijai rinkti. Už tai jam gresia iki 4 metų nelaisvės.

Apie šį klaipėdietį visi išgirdo 2000-aisiais - tuomet Rusijos Federalinė saugumo tarnyba apkaltino jį įsilaužus į šios įstaigos kompiuterių tinklą bei šnipinėjimu Lietuvos bei Amerikos naudai. 2005 metais P. Iljinas apklatintas į tuometinio Vilniaus banko kompiuterinės sistemos įsilaužimą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder