Patrulis, pražudęs 15-metį dviratininką, atleistas ir suimtas

Patrulis, pražudęs 15-metį dviratininką, atleistas ir suimtas

Eismo įvykį sukėlęs ir 15-metį dviratininką pražudęs Šakių rajono Policijos komisariato Patrulių būrio vadas Vytautas Demenius atleistas iš darbo. Tą pačią dieną teismas jam skyrė kardomąją priemonę - suėmimą.

Iš tarnybos policijoje jis atleistas nuo trečiadienio, gegužės 30 dienos, nelaukiant ikiteisminio tyrimo pabaigos.

Tokį įsakymą trečiadienį pasirašė Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovas Skirmantas Andriušis.

32 metus policijoje dirbęs Šakių rajono policijos komisariato Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio vadas 54 metų V. Demenius atleistas už tai, kad paliko nepilnametį dviratininką bejėgiškos būklės, nesuteikė būtinos pirmosios pagalbos ir tokiais savo veiksmais diskreditavo pareigūno vardą.

Nepaisant atleidimo, ikiteisminis tyrimas atliekamas toliau, pareigūnui gresia iki 10 metų nelaisvės.

Trečiadienio popietę Marijampolės rajono apylinkės teismas V. Demeniui skyrė kardomąją priemonę - suėmimą.

Anot lrytas.lt, ikiteisminį tyrimą kuruojantis prokuroras prašė ką tik iš pareigų atleistą policijos pareigūną suimti maksimaliam 3 mėnesių terminui.

Pats V. Demenius į teismą pristatytas nebuvo. Tragišką avariją sukėlęs V. Demenius yra gydomas ligoninėje, jį palatoje saugo policijos pareigūnai. Teismui pateikta jį gydančių medikų pažyma, jog atsižvelgiant į paciento sveikatos būklę jo negalima transportuoti.

Prokuroras teisėjui teigė, jog V. Demenių suimti būtina, nes būdamas laisvėje jis gali bėgti, slėptis bei kitaip trukdyti atliekamam tyrimui.

Teisėjas Dainius Gudas patenkino prokuroro prašymą ir įtariamąjį leido suimti nenurodydamas kardomosios priemonės skyrimo termino. Po dviejų parų medikai turės pateikti teismui išvadą, ar galima širdies negalavimais besiskundžiantį V. Demenių transportuoti. Jeigu atsakymas bus teigiamas, įtariamąjį policijos pareigūnai pristatys į teismą, bus nuspręsta kuriam laikui jį suimti.

Nepilnamečio gyvybę nusinešusi avarija kliudė ir Šakių policijos vadovybę. Šakių rajono policijos komisariato viršininkas Mindaugas Skruibis antradienį parašė prašymą trauktis iš tarnybos ir išeiti į pensiją. Kartu su M. Skruibiu prašymą įteikė ir taip pat į pensiją nutarė trauktis Šakių rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus Kelių policijos poskyrio viršininkas Jonas Stanaitis.

Pirmadienį po pietų V. Demeniui prokurorai įteikė pranešimą apie įtarimus sukėlus eismo įvykį ir pabėgus iš avarijos vietos likimo valiai paliekant sunkiai sužalotą žmogų.

Skaudi eismo nelaimė, kurios metu buvo mirtinai sužalotas 15-metis dviratininkas, įvyko sekmadienio vakarą kelyje Kaunas-Zapyškis-Šakiai, ties Valiulių kaimu.

Vaikinas dviračiu buvo nuriedėjęs kelis kilometrus nuo namų, kai jį partrenkė ta pačia kryptimi Kauno link važiuojantis automobilis. Jo vairuotojas nesustojo, o padidinęs greitį spruko iš nelaimės vietos.

Komos ištiktas paauglys buvo nugabentas į Šakių ligoninę, o vėliau išvežtas į Kauno klinikas. Medikų pastangos išgelbėti jo gyvybę buvo nesėkmingos - pirmadienio pavakarę jis mirė.

Kaltę dėl avarijos bandė prisiimti V. Demenio žmona, moteris tikino sėdėjusi prie automobilio vairo, tačiau ji painiojosi ir pareigūnai ja nepatikėjo.

Policijos pareigūnai savo kolegą V. Demenių sulaikė pirmadienį, kai jis skųsdamasis skausmais širdies plote atvyko į Šakių polikliniką.

Patikrinus jo blaivumą alkoholio matuokliu nustatyta, jog vyras blaivus. Tyrimams paimti jo kraujo mėginiai. Atsakymo prokurorai ketina sulaukti maždaug po savaitės.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder