Patruliams gerti negalima ir be draudimo

Patruliams gerti negalima ir be draudimo

Nuo rudens visos šalies policijos patruliai dirbs pagal naują instrukciją, kurioje padaugėjo pareigūnams draudžiamų veiksmų, tačiau dingo draudimas tarnybos metu vartoti alkoholinius gėrimus.

Praėjusį antradienį laikinai policijos generalinio komisaro pareigas einantis Algirdas Stončaitis pasirašė įsakymą, pagal kurį nuo 2002 m. galiojusi senoji instrukcija netenka galios, o naujoji įsigalioja nuo rugsėjo 1-osios. Šį teisės aktą pakeisti nuspręsta dėl to, kad senasis reglamentas esą neatitiko šiandienos realijų.

Naujajame 34 lapų dokumente - 12 draudimų patruliams, o nuo 2002 m. galiojančioje instrukcijoje buvo aštuoni.

Atsirado tokie nauji draudimai kaip bendraujant su pažeidėju naudotis mobiliuoju telefonu ne tarnybos reikalais, be būtinumo sėdėti stovinčiame tarnybiniame automobilyje, į jį įsileisti pašalinius asmenis. Tačiau lyginant naująją ir senąją instrukcijas aiškiai matyti, jog nuo rudens įsigaliosiančiame teisės akte neliko eilutės "draudžiama gerti alkoholinius gėrimus ar būti apsvaigusiems nuo alkoholio ir kitokių svaigiųjų medžiagų". Nieko panašaus nėra ir visame didelės apimties įsakyme.

Pasak Policijos departamento atstovų, yra kitų, viršesnių teisės aktų, kurie svaigalus draudžia vartoti visiems pareigūnams, ne tik patruliams. Vienas iš tokių - Vidaus tarnybos statuto patvirtinimo įstatymas, kuriame numatyta, jog darbo metu užkluptas apsvaigęs pareigūnas gali būti baudžiamas griežčiausia tarnybine nuobauda - atleidimu iš tarnybos.

Nacionalinio pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimo atstovai teigė dalyvavę instrukcijos projekto rengime ir turėję nemažai pastabų, tačiau ar į jas buvo atsižvelgta, nežino, mat dar nespėjo su naujuoju dokumentu susipažinti.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder