Pasienio punkte įžūliai elgęsis vyras bus teisiamas

Pasienio punkte įžūliai elgęsis vyras bus teisiamas

Iš Baltarusijos važiavęs kaunietis Lavoriškių pasienio punkte elgėsi įžūliai, nepakluso pareigūnų nurodymams, todėl turės stoti prieš teismą.

Ketvirtadienį šis 42 metų Kauno gyventojas, važiuodamas į Lietuvą, nors punkte eilių tuo metu nebuvo, o lengvųjų automobilių patikros vietoje stovėjo vos vienas automobilis, į patikrinimo zoną įvažiavo krovininiams automobiliams skirta eismo juosta, nesilaikydamas kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, nepaisydamas šviesoforo signalų.

Pasieniečių nurodymams laikytis tvarkos kaunietis nepakluso ir pradėjo įžeidinėti Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus. Šiems bandant jį sudrausminti vyras atsikirtinėjo pakeltu grasinamu tonu, svaidėsi pašaipiais posakiais, reiškė nepasitenkinimą pasieniečių darbu.

Po netrumpo aiškinimosi pasieniečiams pavyko suvaldyti situaciją be fizinės jėgos ir antrankių panaudojimo. Automobilis buvo pastatytas į reikiamą vietą, o kaunietis atlydėtas į tarnybines VSAT patalpas.

Už VSAT pareigūno teisėtų nurodymų nevykdymą, taip pat jo garbės ir orumo įžeidimą vairuotojui pradėta administracinės bylos teisena. Jam gresia bauda nuo 300 iki 500 Lt arba administracinis areštas nuo 15 iki 30 parų. Viena bauda vyrui buvo skirta iškart - 75 Lt už Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimus.

Sutvarkius formalumus, vairuotojui leista įvažiuoti į Lietuvą.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder