Pasieniečiams įkliuvo įtartinu kateriu Nemune pramogavęs šilutiškis

Pasieniečiams įkliuvo įtartinu kateriu Nemune pramogavęs šilutiškis

Pasieniečiams įkliuvo Nemune kateriu pramogavęs Šilutės rajono gyventojas - vyras ne tik neturėjo privalomo leidimo išplaukti į pasienio vidaus vandenis, bet ir naudojosi įtartina plaukiojimo priemone.

Pirmadienio popietę ties Rusnės sala patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos Pagėgių rinktinės pareigūnai Nemune pastebėjo kateriu plaukiantį asmenį.

Navigacijos sezonas pasienio vidaus vandenyse baigėsi lapkričio 9-ąją, tad privačios plaukiojimo priemonės upe plaukioti nebegali.

Pasieniečiai nusprendė katerį patikrinti.

Katerį vairavęs asmuo bei pakrantėje laukęs vyras ištraukė plaukiojimo priemonę į sausumą bei pakrovė ją ant stovėjusios priekabos.

Automobilio "Audi 100" bei jo tempiamos priekabos pasieniečių ekipažas jau laukė kelyje Šilutė-Rusnė, už maždaug kilometro nuo upės.

Mašinos vairuotojas 31 metų Šilutės rajono gyventojas pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens ir transporto priemonės dokumentus. Kartu su juo vyko ten pat gyvenantis 25 metų vyras.

Pasieniečiai atkreipė dėmesį į tai, kad automobilio velkama priekaba, ant kurios buvo pakrautas kateris "Maxum", yra be privalomo valstybinio registracijos numerio.

Apklausos metu Vileikių užkardoje mašinos keleivis, 25 metų vyras, prisipažino vairavęs katerį ir į pasienio vidaus vandenis išplaukęs be privalomo pasieniečių leidimo. Jam už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą skirta 75 litų bauda.

Netrukus išsiaiškinta, kad įtartina ne tik mašinos priekaba, bet ir ja gabenta plaukiojimo priemonė - katerio kėbulo numeris nesutapo su įrašais jo registracijos liudijime.

Dėl transporto priemonės identifikacinių numerių suklastojimo ar pakeitimo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Šilutės rajono policijos komisariato pareigūnai mašinos vairuotoją baus ir už tai, kad ant mašinos priekabos nebuvo valstybinių registracijos numerių.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder