Pasieniečiai iš ruso "diplomato" atėmė jo turėtus dokumentus

Pasieniečiai iš ruso "diplomato" atėmė jo turėtus dokumentus

Pasieniečiai skyrė administracinę baudą rusui vairuotojui, kuris į kontrolės punktą įvažiavo be eilės ir Europos Sąjungos (ES) piliečiams skirta eismo juosta. Užsienietis aiškino esąs diplomatas. Kaip tokio statuso įrodymą jis pateikė dokumentus, kurie, kaip paaiškėjo, yra vadinamieji fantazijos dokumentai.

Sekmadienio vakarą Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Kybartų užkardos pasieniečiai Kybartų kontrolės punkte sulaikė 29-erių Rusijos pilietį, automobilio "Volkswagen Passat" su rusiškais numeriais vairuotoją. Vyras iš Lietuvos vyko į Kaliningrado sritį, kur ir gyvena.

Tuo metu punkte ir jo prieigose buvo nemažai automobilių, kuriais, kaip įprasta sekmadienio vakarą, Kaliningrado srities gyventojai namo važiavo po savaitgalio Lietuvoje. Tokioje eilėje išvykti į Kaliningrado sritį būtų tekę palūkėti apie porą valandų.

"Volkswagen Passat" vairuotojas tiek laukti nenorėjo, todėl nusprendė pasinaudoti savo "diplomatiniu" statusu. Jo pateikti dokumentai padarė įspūdį privačios bendrovės darbuotojams, kurie reguliuoja į Kybartų punktą patenkančių automobilių eilę. Jie "Volkswagen Passat" į punktą įleido be eilės.

Kai Kaliningrado srities gyventojas įvažiavo į punktą, pasieniečiai užfiksavo pažeidimus. Vairuotojas, nesilaikydamas kelio ženklo reikalavimo ir būdamas trečiosios šalies pilietis, važiavo eismo juosta, skirta ES piliečiams.

Pasieniečių sustabdytas jis ėmė aiškinti, kad yra diplomatas ir turi teisę per sieną vykti ypatingomis sąlygomis. Kaip savo išskirtinės padėties liudijimą "Volkswagen Passat" vairuotojas pateikė esą jo diplomatinį statusą patvirtinančius dokumentus. Jie pasieniečiams sukėlė šypseną, nes tai buvo neegzistuojančio pavyzdžio, vadinamieji fantazijos dokumentai. Tai jokios teisinės galios neturintys popieriai.

Vienas jų - Maltos ordino diplomatinis pasas, kitas - Tarptautinio žmogaus teisių gynimo komiteto diplomato statusą esą patvirtinantis dokumentas. 

Dėl Pasienio kontrolės punktų veiklos taisyklių pažeidimo "diplomatui" pradėta administracinės bylos teiseną ir skirta 75 litų bauda. Rusijos pilietis nesiginčijo ir baudą sumokėjo. Jam buvo apmaudu, kad pasieniečiai pagal daiktų ir dokumentų poėmio protokolą negrąžino abiejų pseudodokumentų. Vairuotojas ėmė gąsdinti VSAT pareigūnus, kad jie dėl to dar turės atsiprašyti.

"Diplomatui" VSAT pareigūnai iš Kybartų punkto nurodė išvykti į Kaliningrado sritį.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder