Parke dviratininkas susidūrė su pėsčiuoju

Parke dviratininkas susidūrė su pėsčiuoju

Antradienio rytą į tarp Debreceno g. ir Statybininkų pr. esantį Draugystės parką skubėjo policijos ir medikų ekipažai. Policininkų teigimu, dviratininkas susidūrė su pėsčiuoju, tačiau liudininkai pasakoja, kad dėl pėsčiojo kaltės nukentėjo du dviratininkai.

Iš pradžių buvo pranešta apie ryte įvykusį pėsčiojo ir dviratininko susidūrimą pietinėje miesto dalyje esančiame parke. Tačiau priešpiet "Vakarų ekspresui" paskambinusi įvykio liudininke tapusi I. Simonaitytės gatvės gyventoja Laima teigė, kad viskas buvo kiek kitaip.

Pasak liudininkės, ji apie 8 valandą ryto vaikštinėdama netoli E. Balsio menų gimnazijos pastebėjo moterį, kuri dviračių taku vedžiojo savo šunį. Klaipėdietė teigė, kad po poros minučių dviračių taku nuo Debreceno g. pusės dideliu greičiu atvažiavo dviratininkas, o priešinga kryptimi važiavo kitas dviratininkas, jie susidūrė.

Moteris pasakojo, kad paties dviračių susidūrimo momento ji nespėjo pamatyti, tačiau, jos nuomone, incidentas įvyko būtent dėl šuns, kurį dviratininkai bandė aplenkti. Liudininkės teigimu, vienas vyrų segėjo šalmą, jis po įvykio atsisakė vykti su medikais teigdamas, kad jaučiasi gerai, tačiau kitam prireikė medicininės pagalbos, buvo sulamdytas ir jo dviratis.

"Mėgstu eiti pasivaikščioti parke, bet bijau dėl žmonių saugumo. Yra takai pėstiesiems, bet jie ir patys eina, ir šunis veda dviračių takais, ypač visokios močiutės. Na, kur tiems dviratininkams dėtis? Klaipėda jų ir taip nemyli. Manau, problema yra ta, kad čia neuždrausta vedžioti šunis, jiems juk yra atskiros vietos", - kalbėjo klaipėdietė.

Incidento liudininkė teigė nesupratusi ir policijos pareigūnų požiūrio - esą jie kalbėjosi tarpusavyje, kad situaciją lengviau suprasti ir žinoti, kaip elgtis, kai susiduria du automobiliai, o ne du dviratininkai.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Jūratė Albrektienė patvirtino, kad incidento metu dėl pėsčiojo kaltės nukentėjo du dviratininkai, vienas išvežtas į ligoninę, tačiau kol kas jokio protokolo už kelių eismo taisyklių pažeidimą nėra surašyta.

J. Albrektienė taip pat priminė, kad pėstieji turėtų vaikščioti tik jiems skirtais takais ir vadovautis esančiais ženklais.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder