Parke dingusi šešiametė rasta nuoga ir sumušta

Parke dingusi šešiametė rasta nuoga ir sumušta

Sekmadienio vakarą Klaipėdos poilsio parke pradingusi šešiametė rasta išrengta, stipriai sumušta ir apiplėšta. Mergaitę prie jūros nusiviliojo ir suspardė dešimtmetė, įvykdžiusi jau ne vieną tokį nusikaltimą. Ji atsakomybės išvengs, o baudos už dukros nepriežiūrą sulauks tik su ja susitvarkyti negalinti mama.

Nei į uostamiesčio poilsio parką užvakar popietę išsiruošusi mažametė, nei ją lydėjusi močiutė net nenujautė, kuo baigsis dar autobuse užsimezgusi pažintis su šnekia dešimtmete. Abi mergaitės vėliau žaidė parko vaikų žaidimų aikštelėje. Apie 18 val. moteris pasigedo ką tik regėtos anūkės. Kartu dingo ir naujoji jos draugė. Šešiametės parke ieškojo ne tik jame tuo metu buvę žmonės, bet ir iškviesta policija.

Apie pusantros valandos trukusi paieška rezultatų nedavė. Kai jau policija ruošėsi skelbti oficialią dingusiosios paiešką, sulaukta skambučio iš už kelių kilometrų nuo parko esančioje Melnragėje įsikūrusio prekybos centro darbuotojų. Šie pranešė, kad priglaudė nuogą, sumuštą ir kruviną mergaitę, kurią žmonės pamatė išeinančią iš šalia esančio miško.

Su pareigūnais atskubėjusi močiutė pažino dingusią anūkę. Netoliese stoviniavo ir ją nuskriaudusi dešimtmetė. Į Vaikų ligoninę nuvežtai nukentėjusiajai medikai diagnozavo galvos ir viso kūno sumušimus bei nubrozdinimus, galvos smegenų sukrėtimą, įtaria nosies kaulo lūžį. Kaip paaiškėjo vėliau, vyresnė mergaitė šešiametę apgavo kviesdama pažaisti pas save ir žadėdama paskui parvežti namo, tačiau nuviliojo į mišką, jame išrengė, spardė į galvą ir pilvą, daužė galvą akmeniu ar pagaliu, vieną auskarą iš ausies tiesiog išplėšė. Prieš tai ji dar liepė mažylei prašyti pinigų iš praeivių vyrų.

Į policiją nuvežta įtariamoji nepratarė nė žodžio. Ji perduota mamai. Teigiama, kad tai ne pirmas dešimtmetės, turėjusios problemų ir dėl vagysčių bei valkatavimo, įvykdytas nusikaltimas. Ikiteisminis tyrimas dėl šio įvykio nepradėtas. Kadangi Melnragėje gyvenanti mergaitė neturi 14 metų, ji bet kokios atsakomybės išvengs. Už dukros nepriežiūrą bus nubausta tik mama.

Pastaroji viena augina tris vaikus, tačiau problemų kelia tik ši dukra. Tik dėl jos šeima įrašyta į socialinės rizikos sąrašą. Teigiama, kad jaunesnius vaikus užpuldinėjanti mergaitė turi sveikatos bei elgesio problemų.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder