Pareigūnus skriaudusiam Irenijui Zaleckiui teismas nepadėjo

Pareigūnus skriaudusiam Irenijui Zaleckiui teismas nepadėjo

Pomėgiu sėsti prie vairo išgėrus pagarsėjęs buvęs uostamiesčio Savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus vedėjas Irenijus Zaleckis nesėkmingai bandė atsikratyti jam skirtos baudos už dar vieną pasivažinėjimą apsvaigus nuo alkoholio. Visgi Klaipėdos apygardos teismui buvusio valdininko teiginiai nepasirodė pakankamai įtikinami.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog I. Zaleckis pernai vasarį buvo sučiuptas vairuojantis neblaivus. Blaivumą tikrintis atsisakęs stotingas vyras buvo nuvežtas į Gargžduose esantį policijos komisariatą, kur ne tik neklausė pareigūnų ir vaikščiojo po jų tarnybines patalpas, bet ir bandomas išvesti pradėjo muštis - pareigūnui kelis kartus stipriai sudavė per rankas. Be to, galiausiai jam uždėjus antrankius savo pareigą vykdžiusius policininkus apdovanojo keiksmažodžių tirada. Už šiuos nuotykius buvusiam valdininkui buvo paskirta 200 eurų bauda.

Vyras skųsdamas žemesnės instancijos teismą aiškino, jog "apylinkės teismas buvo aiškiai šališkas": neįsigilino į bylos aplinkybes, įsiklausė tik į suinteresuotų šia byla liudytojų parodymus ir skyrė per didelę piniginę baudą. Jo manymu, aplinkybės buvo nustatytos subjektyviai, tad pati byla apskritai turėjo būti nutraukta.

Maža to, I. Zaleckis aiškino, jog "policininkams visiškai nesipriešino, antrankius jie 70 procentų nedarbingam asmeniui uždėjo jau įvykio vietoje, būtent ten jie panaudojo elektros šoką, dėl kurio jam pradėjo stoti širdis". Be to, komisariate jis esą nematęs jokių ženklų apie patalpų paskirtį.

"Įėjo tik pasiimti savo telefono, tam, kad galėtų paskambinti greitajai pagalbai, žmonai ir advokatui bei parodyti savo neįgalumo pažymėjimą, tam, kad policininkai jo toliau trise nemuštų. Priešingai nei policininkai, būtent jis buvo sužalotas komisariate, turi visus reikiamus dokumentus, patvirtinančius apie patirtas traumas, sužalojimus (ekspertizės aktą)", - tvirtinama teismui pateiktame rašte, kuriame, be kita ko, skundžiamasi sudarkytu įvaizdžiu ir prašoma jo pasigailėti.

Visgi teismui tokie argumentai nepasirodė pakankamai įtikinami. Dar kartą ištyrę visas aplinkybes uostamiesčio teisėjai nustatė, jog I. Zaleckis pristatytas į policijos komisariatą nevykdė pareigūnų teisėtų nurodymų ir visaip priešinosi.

Beje, įdomu tai, jog apie elektrošoką ikiteisminio tyrimo metu nieko neminėjo nei pats I. Zaleckis, nei jį sulaikę pareigūnai. Be to, paskirtos baudos nebuvo maksimalios, tad esant įrodymų visumai teismas nematė priežasties sušvelninti bausmę ir skundą neskundžiama nutartimi atmetė.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder