Palangos policijos vadas Jurgis Kažys – "girtoje" avarijoje

Palangos policijos vadas Jurgis Kažys – "girtoje" avarijoje

Vos pusantrų metų Palangos policijai vadovavusiam Jurgiui Kažiui gresia rimti nemalonumai. Ketvirtadienio vakarą neblaivus kurorto PK viršininkas įsipainiojo į avarijos istoriją, po kurios jis gali netekti darbo.

Apie 21.30 val. policijos budėtojai sulaukė vienos moters skambučio. 1966 m. gimusi vairuotoja teigė savuoju "Renault Megane" važiavusi Palangos plentu Klaipėdos link, kai ją iš galo pasivijo kitas automobilis ir trenkėsi.

Po smūgio "Renault" atsidūrė griovyje, o avarijos kaltininko "Dodge Grand Caravan" sustojo kiek toliau, tačiau iš šios mašinos niekas nelipo. Moteris tamsoje irgi bijojo lipti lauk, todėl iškvietė policiją.

Atvykus pareigūnams prie šalikelėje atsidūrusio "Renault" stovėjo, liudininkų teigimu, neblaivus vyriškis policininko uniforma ir kažką aiškinosi su moterimi.

Paaiškėjo, jog tai – nuo 2009-ųjų pavasario Palangos policijai vadovaujantis J. Kažys (gim. 1953 m.). Spėjama, jog pareigūnas buvo girtas, mat jis tai prisipažindavo vairavęs "Dodge", tai neigdavo. Galų gale jis pareiškė, esą mašiną valdžiusi jo 53 metų žmona, kur neva yra nėščia, tačiau po avarijos išvažiavusi pakeleivinga mašina.

Įvykio vietoje J. Kažys atsisakė tikrintis girtumą. Vėliau jau ligoninėje jam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Policija tiria, ar avariją iš tiesų sukėlė J. Kažys. Vyriškio automobilyje, ant keleivio sėdynės, šalia portfelio gulėjo ir degtinės butelis.

Klaipėdos apskrities policijos komisariato viršininko Benono Ivanausko nurodymu dėl šio įvykio pradėtas tarnybinis patikrinimas.

J. Kažys yra vidaus reikalų sistemos veteranas, joje jis dirba jau 36 metus. Beje, 13 metų jis vadovavo Palangos kelių policijai. Į kurorto PK viršininko pareigas J. Kažys atėjo iš Kretingos rajono PK viršininko kėdės, joje prasėdėjęs tris mėnesius.

"Balticum" TV žinios - darbo dienomis 20 val.

"Balticum" TV laida "Reidas" - pirmadieniais 20.15 val.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder