Palangos atrakcionuose užstrigo žmonės

Palangos atrakcionuose užstrigo žmonės

Vėlų trečiadienio vakarą centrinėje Palangos gatvėje esančių atrakcionų karuselėje žemyn galva užstrigo pramogautojai, juos vadavo ugniagesiai, prireikė medikų pagalbos. Jau kitą dieną bandyta apriboti galimai nelegaliai atrakcionus kurorte pastačiusių olandų verslininkų veiklą, tačiau valstybės institucijos buvo bejėgės.

Ugniagesiams apie 22.50 val. pranešta, kad J. Basanavičiaus gatvėje 43 užstrigo karuselė ir joje žmonės 5 minutes sėdi žemyn galva. Atvykus paaiškėjo, kad karuselėje, 4-7 metrų aukštyje yra užstrigę ir žemyn galva sėdi 9 žmonės, iš jų - dvi mergaitės (14 m.) ir vienas berniukas (10 m.). Tokioje padėtyje jie prabuvo apie valandą.

Panaudojus hidraulines žirkles vienas vaikinas buvo išlaisvintas iš apsauginių atitvarų ir iškeltas, tačiau kitų stambesnio sudėjimo žmonių išlaisvinti nepavyko.

Olandų atrakcionas "Moveit" talpina 18 žmonių - 2 suolai po 9 žmones. Atsiradus elektrai, atrakcionas nuleido žmones ant žemės, ugniagesiai žmones perdavė medikams, 3 iš jų po apžiūros išvežti į ligoninę.

Olandų verslininkams priklausantys atrakcionai J. Basanavičiaus gatvėje 43 bei Meilės alėjoje 5 esančiuose sklypuose, ši teritorija yra visuomeninės paskirties. Palangos savivaldybė neišdavė leidimo šioje vietoje vykdyti komercinės veiklos, tačiau, nepaisant to, sklypą verslininkai užsieniečiams išnuomavo puikiai žinodami, kad pažeidinėja įstatymą, teigia Palangos meras Šarūnas Vaitkus.

"Nesuprantu, kodėl turėjome sulaukti tokios nelaimės, kad  atsakingos institucijos pagaliau sureaguotų į Savivaldybės signalus apie neteisėtai, be Savivaldybės leidimo veikiantį atrakcionų parką", - komentuodamas trečiadienio nakties įvykius sakė Š. Vaitkus.

Liepos viduryje Klaipėdos apygardos teismas nurodė skubiai nutraukti atrakcionų darbą, tačiau šis nutarimas nevykdomas.

Ketvirtadienį kurorto vadovas skambino Palangos policijos viršininkui ir prašė stabdyti atrakcionų veiklą. Bet komisaras informavo, kad tai turi vykti padedant antstoliams, o šių pagalbos nėra. Esą todėl policija net negali "stop juostomis" aptverti atrakcionų ar imtis kitokių veiksmų.

Šių metų Jūros šventės metu incidentas įvyko ir Klaipėdoje, šalia piliavietės esančioje aikštelėje įsikūrusiame atrakcionų parke. Liepos 31-ąją užsidegė karuselės valdymo spintos elektros instaliacija.

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder