Palangoje sulaikyta 100 tūkst. Lt vertės nuslėptos valiutos

Palangoje sulaikyta 100 tūkst. Lt vertės nuslėptos valiutos

Trečiadienį Palangos oro uoste sulaikyta iš Tailando atskridusi Lietuvos pilietė, nedeklaravusi rankinėje turėtos 115 tūkst. litų vertės įvairios valiutos.

Iš Tailando per Kopenhagą į Lietuvą lėktuvu atskridusi A. S. Palangos oro uosto muitinės poste pasirinko Žaliąjį kanalą, tuo deklaruodama, kad negabena muitinei privalomų deklaruoti daiktų. Muitinės pareigūnei papildomai paklausius, ar nesiveža deklaruotinų daiktų, grynųjų pinigų, A. S. atsakė tokių negabenanti.

Minėtąją moterį detaliai patikrinus jos rankinėje buvo rasta 32 776 JAV doleriai, 5235 eurai ir 2900 Australijos dolerių. Bendra nuslėptos valiutos vertė - 115 tūkst. litų.

Pradėtas ikiteisminis tyrimas. A. S. gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Kol kas jai paskirtos kardomosios priemonės - dokumentų paėmimas, rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir registracija policijos įstaigoje.

Per Lietuvos valstybės sieną su trečiosiomis šalimis vykstantis ir ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų sumą (arba ją atitinkančią sumą kita valiuta) gabenantis asmuo privalo ją raštu deklaruoti muitinės poste, per kurį jis atvyksta į Europos Sąjungą ar išvyksta iš jos. Muitinės pareigūnams nustačius, kad asmuo gabena ne mažesnę kaip 10 tūkst. eurų sumą ir jos nedeklaruoja, rasti grynieji pinigai sulaikomi.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder