Palangoje pričiupo nelegalų čeburekų "verslą"

Palangoje pričiupo nelegalų čeburekų "verslą"

Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos ir policijos pareigūnai Palangoje išaiškino prekybos čeburekais organizatorius, tiekdavusius antisanitarinėmis sąlygomis keptus čeburekus ir galimai slėpusius iš prekybos paplūdimiuose gautas pajamas.

Čeburekų, kuriuos centriniame kurorto paplūdimyje nelegaliai pardavinėjo oficialiai neįdarbinti jaunuoliai, kepimo cechas uždarytas.

"Išnešiojamąją prekybą paplūdimyje organizavusi įmonė galimai neapskaitė didžiosios dalies gautų pajamų, todėl bus inicijuoti tolimesni kontrolės veiksmai. Be to, patikrinimo metu nustatyta kitų pažeidimų, už kuriuos įmonei gresia administracinė teisena", - sakė inspekcijos Kontrolės departamento direktorė Gražina Rimkienė, pažymėjusi, kad nelegalią prekybą čeburekais organizavęs asmuo už panašią veiklą buvo baustas ir anksčiau.

Patikrinimo metu "ceche" rasta per 800 šaldikliuose laikomų čeburekų pusgaminių, kitų maisto produktų. Poilsiautojams tiekiami čeburekai, taip pat duona buvo skrudinami nedidelėje vieno nebeveikiančio baro virtuvėlėje.

Skrudinti čeburekai buvo kraunami į krepšius ir vežami arčiau paplūdimio. Ten jų prekyba pasirūpindavo išnešiotojai, kurie, kad geriau matytųsi minioje, vilkėjo specialiais marškinėliais su užrašu "Čeburekai".

Su nešuliais užklupti čeburekų išnešiotojai bandė dangstyti darbdavį teigdami, kad produktus perka patys ir juos tiesiog perpardavinėja paplūdimiuose, nors tokios veiklos nėra įregistravę.

Panašią versiją turėjo ir įmonės savininkas: esą įmonė su prekyba paplūdimiuose nesusijusi, o čeburekus kepa, kad parduotų įmonėms arba vietoje, nors buvęs baras tokiai prekybai nepritaikytas.

Versijai pailiustruoti greta buitinės viryklės, ant kurios specialiose talpose aliejuje buvo kepami šaldyti produktai, buvo įrengtas ir kasos aparatas, kuriuo neva buvo apskaitomos gautos pajamos, tačiau apskaitytos sumos - tik simbolinės.

Tose pačiose patalpose buvo sandėliuojamos ir kelios dešimtys tuščių čeburekų išnešiojimui skirtų šaltkrepšių bei karštų čeburekų, keptos duonos prikrauti ir prekybai parengti keli krepšiai.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Raktažodžiai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder