Pakistanietis negavo vaiko

Pakistanietis negavo vaiko

Vakar uostamiesčio teismas neleido mamos netekusios mažametės išvežti iš Lietuvos, kaip to pageidavo jos tėvas, Olandijos pilietybę turintis pakistanietis. Mergaitė augs savo tetos šeimoje.

Klaipėdos miesto apylinkės teismas visiškai patenkino tragiškai žuvusios moters sesers ieškinį ir nuo tėvo, Olandijos pilietybę turinčio pakistaniečio, atskyrė motinos netekusią mergaitę, taip pat Olandijos pilietę. Jos oficialia ir nuolatine globėja tapo teta, iki šiol tai dariusi laikinai. Kadangi vaiko atskyrimas nepanaikina tėvo teisių ir pareigų juo rūpintis, tėvas dukrai privalės kas mėnesį mokėti po 145 eurus ir be atskiro teismo leidimo negalės jos išvežti iš Lietuvos.

Komentuodamas savo sprendimą, kuris galės būti skundžiamas ir nėra galutinis (po kiek laiko ir pasikeitus aplinkybėms tėvas vėl galės kreiptis į teismą), teisėjas Vaclovas Paulikas sakė, kad nors tarptautinės teisės aktai reglamentuoja vaiko teisę gyventi su tėvais, yra išimčių. Atsižvelgta į tai, kad iš Nyderlandų Karalystės gauta oficiali informacija apie neigiamą tėvo praeitį, ne vieną jo teistumą už tyčinius nusikaltimus. Žuvus mergaitės motinai jis ilgą laiką su dukra nebendravo.

Gerokai jaunesnę lietuvę vedęs pakistanietis vakar teisme nepasirodė. Tai ne pirmas lietuviškos Temidės smūgis dėl dukros kovojančiam 51 metų užsieniečiui. Prieš keletą savaičių Vilniaus apygardos teismas atmetė jo prašymą išduoti leidimą grąžinti vaiką į Nyderlandų Karalystę. Konstatuota, kad mergaitės gyvenimas su tėvu neatitinka jos interesų ir ji gali patekti į netoleruotiną aplinką. Šis verdiktas apskųstas.

Mažametė mamos per nelaimingą atsitikimą neteko praėjusių metų liepą. Iš Olandijos į namus Šilalės rajone grįžusią moterį ir ją lydėjusį draugą olandą nutrenkė elektra.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder