"Omnitel" darbuotojas pasisavino turto už 7 mln. litų

"Omnitel" darbuotojas pasisavino turto už 7 mln. litų

Spalį Vilniaus apygardos teismui perduota baudžiamoji byla dėl didelės vertės svetimo turto pasisavinimo ir dokumentų suklastojimo uždarojoje akcinėje bendrovėje "Omnitel".

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad 2005-2006 metais įtariamasis - UAB "Omnitel" darbuotojas, būdamas atsakingas už įmonės prekybos įgaliotinių darbo organizavimą, koordinavimą, kontrolę bei paimtų prekių atsiskaitymą, klastodamas PVM sąskaitas-faktūras, nurodydavo, kad parduodami mobilaus ryšio telefonai ir kitos prekės, tačiau faktiškai jų neparduodavo, o juos pasisavindavo.

Bendrovės darbuotojas per nustatytą laikotarpį  pasisavino turto, kurio vertė viršija 7 milijonai litų. Tyrimo metu nustatyta virš 660 nusikalstamos veikos epizodų.

Civilinio ieškinio ir galimam turto konfiskavimui užtikrinti buvo apribotas įtariamojo turtas - žemės sklypas, indėliai, automobilis, du gyvenamieji namai, kurių bendra vertė apie 1 mln. litų.

Ikiteisminį tyrimą dėl dokumentų suklastojimo,  bei turto pasisavinimo atliko Lietuvos kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo padalinių pareigūnai, kontroliuojami Generalinės prokuratūros Ikiteisminio tyrimo kontrolės skyriaus prokuroro.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder