Nužudytas Vilniaus tarybos narys planavo tapti komiteto pirmininku

Nužudytas Vilniaus tarybos narys planavo tapti komiteto pirmininku

Darbo partijos lyderis Viktoras Uspaskichas sako, kad trečiadienį nužudytas žinomas advokatas ir Vilniaus tarybos narys Sergejus Novikovas planavo tapti vieno iš savivaldybės komitetų pirmininku.

Anot V. Uspaskicho, jo kol kas policija dėl S. Novikovo nužudymo neapklausė. Pasak "darbiečių" lyderio, nužudytas advokatas nebuvo Darbo partijos narys.

"Jis prieš savivaldybės rinkimus pasirodė mūsų komandoje, pristatė savo idėjas gana protingai, kompetentingai, bet todėl, kad jis nebuvo partijos narys, mes jį įtraukėme tik į antrą dešimtuką. Labai malonu, net nustebau, jis iš antro dešimtuko papuolė net į 6 ar 7 vietą, rinkėjai pareitingavo", - ketvirtadienį žurnalistų klausiamas, kaip S. Novikovas pateko į Darbo partijos sąrašus, atsakė V. Uspaskichas.

V. Uspaskichas S. Novikovą apibūdino kaip daug nekalbantį, kompetentingą, nemažai įvairiapusiškų žinių turintį asmenį.

"Pirmadienį buvau sukvietęs visą Darbo partijos Vilniaus miesto tarybą. Kiekvienas atskirai pristatė savo kompetenciją, kuri patikėta savivaldybėje, įskaitant ir Sergejų. Ir pavežiau iki kito susitikimų, kad kiekvienas paruoštų programą pagal savo kompetenciją, ką jie darys Vilniuje. Su Sergejumi dar turėjome net atskirą pokalbį. Jis norėjo tapti komiteto pirmininku, net užvakar, antradienį, skambino. Jam pasakiau: "Tu pagalvok, jeigu tu norėsi tapti Darbo partijos nariu, mes svarstysime šį klausimą, todėl komiteto pirmininko postas yra politinis". Taip ir baigėsi mano paskutinis pokalbis", - pasakojo Darbo partijos pirmininkas.

V. Uspaskichas teigė nežinojęs, kad nužudytasis turėjo sąsajų su "Vilniaus brigada".

"Jeigu dirba advokatu, tai nėra sąsajos", - nukirto europarlamentaras.

ELTA primena, kad Vilniaus policijos pareigūnai buvo pakelti ant kojų, kai trečiadienį po pietų prie "Citadele" banko K. Kalinausko gatvėje, prie šaligatvio, buvo pastebėtas vyro lavonas.

Po pirminės apžiūros ekspertai pastebėjo, kad žaizda krūtinėje gali būti šautinė.

Nužudytasis vyras yra žinomas advokatas ir Vilniaus tarybos narys S. Novikovas. Jis prieš porą dešimtmečių buvo "Vilniaus brigados" banditų advokatas.

Šiuo metu skaitomiausi

Skaitomiausi portalai

Šiuo metu skaitomiausi

Šiuo metu skaitomiausi

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder